Kupiłem niedawno laptop nowy. Przywracałem system z recovery, system działa i ok, ale menadżerze urządzeń występują przedziwne wpisy…
Bluetooth #2 Wireless #2 Virtual Adapter #3 Adapter #4, a połączenie WiFi nazywa się WiFi 2, przy próbie nazwy na WiFi jest błąd iż taka nazwa występuje? Próbowałem zmieniać w rejestrze rzeczy ręcznie, częściowo się dało, następnie przez przywróć, zresetuj ustawienia karty sieciowej i wróciło wszystko do punktu wyjścia, czyli wpisy #2 #3 #4 i WiFi 2, dlaczego tak się dzieje, skoro to nowy system i zostaje on przywrócony z recovery, gdzie muszą być trzymane nazwy w pamięci, że on dodaje kolejne, jak można całkowicie wyczyścić te wpisy i przywrócić system by nie było takiego nazewnictwa dziwnego? Czy to może partycja recovery już tak jest spieprzona, że dostaje taki wynik po przywróceniu, czy da się coś z tym zrobić, miał ktoś takie rzeczy w nowym laptopie ze sklepu?
Usuń system i zainstaluj z obrazu od Microsoftu. Jeśli Windows 10 z oryginalnego obrazu Lenovo został aktywowany to czysty system również się aktywuje bez problemu. Takim zabiegiem pozbędziesz się dodatków od producenta i będziesz miał czysty system. Co do dopisków to prawdopodobnie zainstalowałeś jeden system na drugi.