Witam na wstępie mój pc:
Intel core i5 4690k
Geforce gtx 1070 Ti
8gb Ram Hyperx Fury
Gigabyte z87x-oc
Witam, występuje dziwna sytuacja z moim sprzętem. Otóż po wymianie płyty głównej z MSI B85M E-45 na tego gigabytea odniosłem spadki fps w grach, jak i powolną pracę systemu szczególnie dysk też ma 100% gdzie wcześniej czegoś takiego nie było. Przed dostaniem tej płyty głównej nowej miałem tą msi i gry z tą kartą miały po 300+ fps w cs go i w gta 80-120, a teraz jest po 60-82 w GTA i w cs go od 120- 280 to trochę spadek wydajności ale nie wiem czym spowodowany, bios aktualizowany z f9c na f8 ponieważ myślałem ze ta beta biosu coś mogła schrzanić… ale nie kartę przełączałem w inne sloty PCi-E na płycie i też nic, poza tym na jednym slocie w ogóle mi nie czyta tej karty mianowicie na Pci-e x4 bodajże no cóż nie wiem może coś z tym dyskiem i wydajność spada. Wykonam wszystkie testy jakie uważacie za słuszne w tej sprawie. Pozdrawiam
edit: a i dziwne jest to że bezpośrednio po zrobieniu formatowania z USB Win10, i zainstalowaniu sterowników do GPU, mój dysk ma 100% zużycia kolega powiedział mi że to przez Windows Update i że muszę czekać aż wszystko się tam zrobi, ale co ja tam wiem.