Cześć. Może ktoś z was będzie w stanie mi pomóc. Jakiś czas temu kupiłem komputer. Wszystko z pozoru pięknie działa dopóki nie odpali się na nim czegoś bardziej wymagającego, czyli gry (ale tylko w miarę nowej bo już starsze chodzą).
Problem nie w tym, że nie mogę uruchomić gry. Po prostu podczas grania dzieją się z kompem różne rzeczy. Albo system wywala mnie do windowsa, albo wywala do windowsa i pojawia się komunikat o błędzie (ten z opcją wysłania wiadomości do Microsoftu), albo system się wiesza, albo też komp mi się restartuje. Sama gra nie ma tu znaczenia bo próbowałem odpalić wszystko co mi w ręce wpadło- zawsze to samo. Sterowniki mam najnowsze. Numer z reinstalką systemu też nie przynosi rezultatów – próbowałem kilkakrotnie. Nie wiem co mam robic. W BIOS’ie się nie bawiłem bo nie znam się na tym zbyt dobrze. Będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi.
Hijack this nic nie znalazł. Ale niestety Debugging Tool for Windows powiedział mi że problem leży po stronie sprzętu. Chyba coś nie tak z kartą graficzną. Może rzeczywiście chodzi o temperaturę jak sugerował tylko nie mam pojęcia jak to sprawdzić…
To może być wina temperatury karty graf. Mam GF 6600GT przy zamkniętej obudowie temp. dochodzi do 70 st. C i wtedy wywala mi system. Polecam zamontowanie dodatkowego wiatraka w pobliżu karty graf odprowadzającego powietrze na zewnątrz lub zdjęcie obudowy.