Dziwne zachowanie przy włączaniu komputera


(Adi 90) #1

Witam, mam dziwne zachowanie przy włączaniu się komputera. Naciskam "power" świecą się światełka, na ekranie mam z 1-2s czarny ekran, po czym komp gaśnie . Włącza się jakby od nowa i wszystko gra. Nie wiem o co tu chodzi? Proszę o pomoc.

EVGA GF8800GTS

C2D E6750

2x1 GB Patriot 800MHz

Enermax Liberty 500W

Seagate 320GB


(=Bogdan=) #2

Ciekawe na jakiej pł. głównej to wszystko jest zamontowane ?

Zresztą nieważne, jeśli płyta jest na intelu P35 to taki już jej urok :slight_smile:


(Jacek Bydgoszcz) #3

U mnie się tak dzieje jak podkręcę procka na płycie ASUS P5B P965.


(Igloolody) #4

Ja mam tak, jak zmienię cokolwiek w timingach pamięci. A płytę mam Asrock. Ale już się przyzwyczaiłem do tego i może tak ma być.


(Adi 90) #5

gapa ze mnie, płytę mam ABIT IP35-E ;] Wie ktoś na pewno co to jest?

Czyli na P35 ... ,jeżeli to jej urok to spoko, ale czy na pewno? :slight_smile:


(Igloolody) #6

Zajrzyj na stronę Tygodnika Komputerowego, a dokładnie tutaj: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2521-19

Tu jest test-recenzja tej płyty.


(system) #7

Wielokrotnie był omawiany podwójny start na tej płycie - urok płyty :slight_smile:


(Remix) #8

Witam!

W P5B na P965 pomaga najnowszy BIOS, tutaj pewnie też to poprawią w P35.


(Mariosti*) #9

Przy przetaktowywaniu to jest to testowe odpalenie które może cofnąć niedziałające ustawienia biosu do ostatnich stabilnych.

Przynajmniej z uGuru, a ta płta jak widzę go nie ma..