Niedawno pomagałem koledze z laptopem mianowicie zainstalowałem windows 7
Wszystko fajnie śmigało, jednak bateria się nie ładowała więc czytałem na forach o “Nie ładującej się baterii” było coś o włączanie laptopa z bez bateri z baterią nic to nie dało więc odinstalowałem sterowniki dotyczącej ładowania baterii też nic to nie dało więc otworzyłem baterie podczas otwierania śrubokręt poszedł za daleko i była iskara dałem sobie spokój na parę minut (bałem się że wyleje się jakiś płyn, nie wiem) na szczęście nić się stało złożyłem ją cała i powiedziałem koledze aby jej nie wkładał do laptopa
on nie wkładał ale jako że nie było jego brat, to brat włożył baterie to nić złego się nie stało wręcz na odwrót bateria się ładowała
teraz pytanie, Dlaczego?
Kolejne pytanie dotyczące tego laptopa to:
Kamerka internetowa nie działa a w menadżerze urządzeń są 3 nie wykryte urządzenia
Wie ktoś jak to naprawić?
(w windows xp ten sam był problem teraz w windows 7)
Jeśli już teraz masz jakieś niepokojące objawy, to nie wiem,na co jeszcze czekasz. Zasilany może być uszkodzony, więc znów może uszkodzić część sprzętu.
Jeśli nie jest widoczna w menadżerze urządzeń, to najprawdopodobniej przewody są uszkodzone. To niestety przypadłość wielu laptopów - kable przy matrycy od otwierania i zamykania się przecierają i powstaje problem.
Podejrzewam, że są jakieś problemy, czytaj luzy, na podłączeniu baterii. Może po wyjęciu została nieco inaczej włożona i stąd problem czasowo zniknął. Warto też sprawdzić, czy nie jest to wina uszkodzonych przewodów w laptopie. Nie jest przypadkiem tak, że przy pewnym położeniu laptopa bateria się ładuje, a przy innym już nie?
No nie wiem, czy zabiegi a’la doktor Frankenstein mogły przywrócić baterię do życia. To zwykle działa w drugą stronę - przepięcie powoduje uszkodzenie urządzenia, a nie cudowną naprawę.