System zawiesza się przy starcie bądź do 5 minut po. Jeśli się nie zawiesi to chodzi bez problemów. Jednak lubi się zawieszać przy starcie. System to win xp.
Ps.Nie wiem czemu ale zainstalowałem na drugim dysku ubuntu i tam mi się nie zawiesza przy starcie:/
Rozumieć mam, że kartę sieciową masz zintegrowaną? Postaraj się najlepiej na włączonym kompie wyciągnąć wtyczkę jak masz LAN, a jeśli wi-fi to wyłącz kartę w biosie i uruchom ponownie. A na trybie awaryjnym bez sieci uruchamia się bez problemu? Daj nać czy pomogło.
Możliwe, ze to wina karty sieciowej. Jeśli Ci się uda to załadować system to wyciągnij wtyk od internetu ale lepiej przy włączonym systemie i uruchom ponownie. A jak nie to przy wyłączonym wyciągnij i uruchom kompa.
Komputer można uruchomić. Jednak trzeba się namęczyć z tym bo za którymś z kolei razem zaskakuje. Możliwe że to od karty sieciowej ale mam tylko tą. Sprawdzałem, sterowniki nie mają podpisu cyfrowego Microsoftu, czyli niezgodne z win xp (na opakowaniu pisało że obsługuje m.in. xp), faktycznie obsługuje, lecz widocznie tworzy konflikty. Czy można zainstalować do niej jakieś inne sterowniki z podpisem cyfrowym? Karta to ASUS NX1001 Fast Ethernet, wersja sterownika to 4.5.50202.0.
A zrobiłeś tak jak Ci mówiłem? Zadziałało? A jak uruchamiasz w trybie awaryjnym bez obsługi sieci też się tak dzieje? Wydaje mi się, że sterownik nie ma nic do tego skoro korzystasz z neta i wcześniej Ci się tak nie działo. Wyłącz tą wtyczkę i uruchom ponownie a jak tak się znowu stanie to spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym bez obsługi sieci. Jak nie to to dalej będziemy myśleć.
To wyłącz tą wtyczkę od neta albo wyłącz kartę sieciową, wyciągnij ją itp. byle nie było neta i wtedy spróbuj jak nie zadziała to może być bateria “Biosowska” słaba, albo wina sterowników poszukaj na stronie asusa. Trzeba sprawdzać nie gdybać