Dziwne zwieszanie się systemu

Mój pc to:

System zawiesza się przy starcie bądź do 5 minut po. Jeśli się nie zawiesi to chodzi bez problemów. Jednak lubi się zawieszać przy starcie. System to win xp.

Ps.Nie wiem czemu ale zainstalowałem na drugim dysku ubuntu i tam mi się nie zawiesza przy starcie:/

Daj loga z hijackthis i combofix.

Przeczyść komp CCleaner i usuń niepotrzebne rzeczy z autostartu.

optymalizacja-odchudzanie-windowsa-opis-krok-kroku-t76580.html

Rozumieć mam, że kartę sieciową masz zintegrowaną? Postaraj się najlepiej na włączonym kompie wyciągnąć wtyczkę jak masz LAN, a jeśli wi-fi to wyłącz kartę w biosie i uruchom ponownie. A na trybie awaryjnym bez sieci uruchamia się bez problemu? Daj nać czy pomogło.

Karte sieciową mam Asus NX 1001 wkładaną do slota/niezintegrowana.

Dodane 19.08.2009 (Śr) 12:58

Karte sieciową mam Asus NX 1001 wkładaną do slota/niezintegrowana. więc co mam zrobić w tej sytuacji?

Możliwe, ze to wina karty sieciowej. Jeśli Ci się uda to załadować system to wyciągnij wtyk od internetu ale lepiej przy włączonym systemie i uruchom ponownie. A jak nie to przy wyłączonym wyciągnij i uruchom kompa.

Komputer można uruchomić. Jednak trzeba się namęczyć z tym bo za którymś z kolei razem zaskakuje. Możliwe że to od karty sieciowej ale mam tylko tą. Sprawdzałem, sterowniki nie mają podpisu cyfrowego Microsoftu, czyli niezgodne z win xp (na opakowaniu pisało że obsługuje m.in. xp), faktycznie obsługuje, lecz widocznie tworzy konflikty. Czy można zainstalować do niej jakieś inne sterowniki z podpisem cyfrowym? Karta to ASUS NX1001 Fast Ethernet, wersja sterownika to 4.5.50202.0.

A zrobiłeś tak jak Ci mówiłem? Zadziałało? A jak uruchamiasz w trybie awaryjnym bez obsługi sieci też się tak dzieje? Wydaje mi się, że sterownik nie ma nic do tego skoro korzystasz z neta i wcześniej Ci się tak nie działo. Wyłącz tą wtyczkę i uruchom ponownie a jak tak się znowu stanie to spróbuj uruchomić w trybie awaryjnym bez obsługi sieci. Jak nie to to dalej będziemy myśleć.

Wcześniej miałem modem i bez karty sieciowej, normalnie pod usb, teraz mam router i tą kartę i mniej więcej od tego czasu mam problemy:/

To wyłącz tą wtyczkę od neta albo wyłącz kartę sieciową, wyciągnij ją itp. byle nie było neta i wtedy spróbuj jak nie zadziała to może być bateria “Biosowska” słaba, albo wina sterowników poszukaj na stronie asusa. Trzeba sprawdzać nie gdybać :stuck_out_tongue: