Dziwnie działające porty USB


(Robrexal) #1

Witam.

Od jakiegoś czasu mam dość irytujący problem. Chodzi o to, że gdy podłączam pod USB np. pendrive lub telefon to komp świruję... Klawiatura,drukarka,pad działają normalnie. Tylko gdy mam masowe urządzenie podłączone to np. gdy wchodzę w dysk wymienny to komp się ścina i explorer.exe się ścina. Następnym razem daje na właściwości i pokazuje mi że pojemność pendrive lub karty pamięci wynosi 0 kb . Jeszcze czasem uda się wejść normalnie w dysk wymienny to gdy przesyłam np. film to pokazuje mi kosmiczny czas do zakończenia np. 90 min i po paru sekundach się rozłącza i błąd wyskakuje ;// to jest bardzo uciążliwe...

Dodam, iż pracuje na Windows Xp Pro SP3 i wszystkie stery usb 2.0 juz próbowałem doinstalowywać.

Bardzo proszę o pomoc.


(Jaco666666) #2

spróbuj utworzyc folder na pendrive i wrzucic coś


(Robrexal) #3

Tylko, że jak wchodzę w pendrive to mi się komp ścina....

Komputer jest świeżo po formacie i przed formatem było to samo i nadal mam ten problem.


(Jaco666666) #4

a probowales skanu avirusem


(Robrexal) #5

Oczywiście, zero syfu na kompie jeszcze wczoraj sprawdzałem


(Jaco666666) #6

a pendka


(Mad Duck) #7

A tak się dzieje z każdym pendrivem, czy tylko konkretną sztuką? Podpinasz się pod przednie gniazda w obudowie czy z tyłu w płytę główną?


(Robrexal) #8

Z każdym urządzeniem masowym tak jest tzn. karta pamięci,pendrive itp.

Na pendrive nie ma zadnych wirusów.

Podpinam pod usb z tyłu obudowy

Próbowałem na kazdym porcie i to samo


#9

robrexx , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Morgrabia665) #10

Próbowałeś czy w innym komputerze występuje ten sam problem?


(Robrexal) #11

na innym nie wystepuje ten problem