Dziwny błąd z plikiem rejestru oraz systemowym wuauclt.dll


(Neo0015) #1

Witam. Od jakiegoś tygodnia wyskakują mi 2 dziwne błędy. Zaraz po pojawieniu się okna logowania wyskakuje coś takiego: http://img408.imageshack.us/img408/4052/bladmv.jpg lub jakaś informacja o tym, że plik rejestru musiał zostać odzyskany. Dzieje się tak podczas każdego uruchomienia komputera. Wie ktoś co mógłbym na to poradzić?

Jak dzisiaj włączyłem komputer to pojawił się błąd, i było odliczanie do wyłączenia systemu. Oczywiście wpisałem shutdown -a i niby było ok, ale kiedy przeszedłem do eksploratora windows to pojawił się niebieski ekran z zrzucaniem jakiejść pamięci i musiałem zresetować kompa :?


(Leon$) #2

zastosuj WWDC http://cybertrash.pl/images/tata/WWDC.html

Pobierz OTListIt2: otl-gmer-rsit-dds-inne-instrukcje-t370405.html przeskanuj daj log OTListIT.txt oraz Extras.txt.

Pobierz System Repair Engineer

http://www.cybertrash.pl/images/tata/System%20Repair/System%20Repair%20Engineer.html

przeskanuj daj log

:slight_smile:


(Neo0015) #3

Dzięki za odpowiedź :slight_smile: porty zablokowane, a logi tutaj: http://www.speedyshare.com/files/21396412/Logi.zip


(Leon$) #4

OTL w oknie Custom Scans-Fixes wklej następujący skrypt:

Kliknij w Run Fix. Zatwierdź restart komputera.

uruchom System Repair Engineer zakładka Boot Items >> Services >> Drivers >> odszukaj i usuń

uruchom System Repair Engineer zakładka System Repair >> Browser Add-ons >> odszukaj i usuń

potem nowy skan OTL i pokaż log

:slight_smile:


(Neo0015) #5

Wielkie dzięki :slight_smile: tak przy okazji to w skrypcie który dałeś był mały błąd i zwieszało mi program :stuck_out_tongue: a w System Repair Engineer nie było tych wpisów które miałem usunąć.

"-0" :wink:

Log: http://www.speedyshare.com/files/21412142/OTL.Txt


(Leon$) #6

Log wygląda na czysty

Pobierz CCleaner http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

przeskanuj nim i wyczyść rejestr.

zrób optymalizacje uruchamiania

http://cybertrash.netarteria.pl/cyber/i ... 378.0.html

W OTL kilknij CleanUp

Wyłącz I włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.http://support.microsoft.com/kb/310405/pl

przeskanuj

Dr.WEB CureIt! http://www.dobreprogramy.pl/DrWEB-CureI ... 12976.html

:slight_smile:


(Neo0015) #7

Zrobiłem wszystko i w niczym to nie pomogło... A do tego kiedy zainstalowałem CCleaner'a i uruchamiam, to po 2 sekundach sam się wyłącza, a próbowałem różne wersje instalować i ciągle to samo. Oczywiście informacja o przywróconym rejestrze wyskakuje zawsze kiedy uruchamiam system, a dzisiaj pojawił się nowy błąd: http://img707.imageshack.us/img707/1757/blad3.jpg ... Sam już nie wiem co robić.


(Leon$) #8

Instrukcja spod "..." odwołuje się do pamięci pod adresem "...". Pamięć nie może być "read"

http://forum.centrumxp.pl/default.aspx? ... 372509w7

:slight_smile:


(Neo0015) #9

Dziwne, bo wczoraj jak narazie nic mi nie wyskoczyło i dzisiaj też jest wszystko w porządku. Zobaczymy co będzie dalej...

-- Dodane 18.03.2010 (Cz) 11:54 --

No to się narobiło... Wczoraj to miałem naprawdę niezły problemik, który nadal występuje. Te 2 o których pisałem wcześniej nagle zniknęły i przez 1 dzień wszystko było dobrze dopóki nie pojawiły się następne... W punktach napiszę co takiego działo mi się wczoraj z kompem, co zrobiłem oraz co dzieje mi się nadal. A więc:

PRZED PRZYWRÓCENIEM SYSTEMU

  1. Pojawił się dodatkowy plik notatnika "NOTEPAD.EXE" w: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ i kiedy go usuwam to sam powraca.

  2. Nie mogłem otwierać żadnych plików tekstowych, bo wyskakiwał błąd.

  3. Kiedy chciałem przejść do akcesorii w menu START to wyskakiwał błąd EXPLORER.EXE (plik user32.dll) i kiedy kliknąłem na NIE WYSYŁAJ to proces ten zamykał się i sam uruchamiał, a błąd w kółko wyskakiwał, czyli nic nie dało się zrobić...

  4. Nie miałem w ten sposób dostępu do wiersza poleceń, ani nie mogłem przywrócić systemu, a po wpisaniu w URUCHOM "CMD" pojawiało się czarne okno które po chwili się zamykało.

  5. Wszystkie programy które miałem na dysku D: nagle przestały działać, a po reinstalacji na dysk C: działały normalnie.

  6. Niektóre skróty na pasku szybkiego uruchamiania zmieniły się na zwykłe pliku skrótu bez adresu do plików.

  7. Uruchomiłem przywracanie systemu z URUCHOM poprzez wpisanie "%windir%\system32\restore\rstrui.exe"

PO PRZYWRÓCENIU SYSTEMU

  1. Praktycznie nic się nie zmieniło poza tym, że sam nie wyskakuje błąd EXPLORER.EXE

  2. W plikach tekstowych zmieniłem ścieżkę programu "URUCHOM ZA POMOCĄ" z C:\WINDOWS\SYSTEM32\NOTEPAD.EXE na C:\WINDOWS\NOTEPAD.EXE i pliki tekstowe mogę już otwierać.

Pozostało wiele dziwnych błędów, lecz nie wiem co robić. Obecnie nie mam możliwości sformatowania dysku dlatego proszę o pomoc...