Witam. Od jakiegoś tygodnia wyskakują mi 2 dziwne błędy. Zaraz po pojawieniu się okna logowania wyskakuje coś takiego: http://img408.imageshack.us/img408/4052/bladmv.jpg lub jakaś informacja o tym, że plik rejestru musiał zostać odzyskany. Dzieje się tak podczas każdego uruchomienia komputera. Wie ktoś co mógłbym na to poradzić?
Jak dzisiaj włączyłem komputer to pojawił się błąd, i było odliczanie do wyłączenia systemu. Oczywiście wpisałem shutdown -a i niby było ok, ale kiedy przeszedłem do eksploratora windows to pojawił się niebieski ekran z zrzucaniem jakiejść pamięci i musiałem zresetować kompa :?
Wielkie dzięki tak przy okazji to w skrypcie który dałeś był mały błąd i zwieszało mi program a w System Repair Engineer nie było tych wpisów które miałem usunąć.
Zrobiłem wszystko i w niczym to nie pomogło… A do tego kiedy zainstalowałem CCleaner’a i uruchamiam, to po 2 sekundach sam się wyłącza, a próbowałem różne wersje instalować i ciągle to samo. Oczywiście informacja o przywróconym rejestrze wyskakuje zawsze kiedy uruchamiam system, a dzisiaj pojawił się nowy błąd: http://img707.imageshack.us/img707/1757/blad3.jpg … Sam już nie wiem co robić.
Dziwne, bo wczoraj jak narazie nic mi nie wyskoczyło i dzisiaj też jest wszystko w porządku. Zobaczymy co będzie dalej…
– Dodane 18.03.2010 (Cz) 11:54 –
No to się narobiło… Wczoraj to miałem naprawdę niezły problemik, który nadal występuje. Te 2 o których pisałem wcześniej nagle zniknęły i przez 1 dzień wszystko było dobrze dopóki nie pojawiły się następne… W punktach napiszę co takiego działo mi się wczoraj z kompem, co zrobiłem oraz co dzieje mi się nadal. A więc:
PRZED PRZYWRÓCENIEM SYSTEMU
Pojawił się dodatkowy plik notatnika “NOTEPAD.EXE” w: C:\WINDOWS\SYSTEM32\ i kiedy go usuwam to sam powraca.
Nie mogłem otwierać żadnych plików tekstowych, bo wyskakiwał błąd.
Kiedy chciałem przejść do akcesorii w menu START to wyskakiwał błąd EXPLORER.EXE (plik user32.dll) i kiedy kliknąłem na NIE WYSYŁAJ to proces ten zamykał się i sam uruchamiał, a błąd w kółko wyskakiwał, czyli nic nie dało się zrobić…
Nie miałem w ten sposób dostępu do wiersza poleceń, ani nie mogłem przywrócić systemu, a po wpisaniu w URUCHOM “CMD” pojawiało się czarne okno które po chwili się zamykało.
Wszystkie programy które miałem na dysku D: nagle przestały działać, a po reinstalacji na dysk C: działały normalnie.
Niektóre skróty na pasku szybkiego uruchamiania zmieniły się na zwykłe pliku skrótu bez adresu do plików.
Uruchomiłem przywracanie systemu z URUCHOM poprzez wpisanie “%windir%\system32\restore\rstrui.exe”
PO PRZYWRÓCENIU SYSTEMU
Praktycznie nic się nie zmieniło poza tym, że sam nie wyskakuje błąd EXPLORER.EXE
W plikach tekstowych zmieniłem ścieżkę programu “URUCHOM ZA POMOCĄ” z C:\WINDOWS\SYSTEM32\NOTEPAD.EXE na C:\WINDOWS\NOTEPAD.EXE i pliki tekstowe mogę już otwierać.
Pozostało wiele dziwnych błędów, lecz nie wiem co robić. Obecnie nie mam możliwości sformatowania dysku dlatego proszę o pomoc…