Dziwny komunikat podczas wyłączania BitCometa


(Miettas) #1

Podczas wyłączania BitCometa pojawia się taki komunikat:

wyczaniebc.jpg

Po pokazaniu się takiego komunikatu BitComet wyłącza się bardzo długo.

Zupełnie nie wiem o co chodzi tym bardziej, że nie zawsze tak się dzieje. Komunikat pojawia się nieregularnie, tzn. przy ściąganiu jakiegoś pliku zaczyna się pokazywać, do czasu wyrzuceniu tego pliku z BitCometa. I jest OK do następnego razu.


(Łukash) #2

Ile programów w autostarcie ? oczyszczasz system/rejestr, defragmentujesz dyski ? ile jest miejsca na dysku gdzie masz folder temp/ściągania od BitCometa ?


(Miettas) #3

W autostarcie mam tylko antywirus, rejestry czyszczone regularnie CCleanerem i WinToolsem, defragmentacja również regularna, BitComet zainstalowany na partycji D, folder temp/ściągania BitCometa na partycji E (system na partycji C).


(Łukash) #4

Masz włączona rezerwacje miejsca dla plików na dysku ?


(Miettas) #5

Tak, jest zaznaczone: “Zarezerwuj miejsce na dysku przed pobraniem”.


(Łukash) #6

Spróbuj to właśnie wyłączyć.No i może za dużo naraz ściągasz i głowica nie wyrabia.


(Miettas) #7

Wyłączyłem i zobaczę, co się będzie działo.

Co do ilości jednocześnie ściąganych plików, to chyba nie o to chodzi. Komunikat pokazuje się również kiedy ściągam pojedyncze rzeczy, a kiedy jest wiele zadań potrafi być OK.