Dziwny komunikat przy starcie systemu windows

Mam taki problem bo gdy uruchamiam komputer to pokazuje mi się jakiś komunikat gdzie mam do wyboru 5 minute,3 minute.A na samym dole zaczyna odliczać od 12-0 i komputer sie restartuje.I muszę nacisnąć F1 aby komputer kontynuował prace.macie jakieś pomysły jak to usunąć aby nie pokazywało mi się to?

Zrób jakieś zdjęcie.

Dokładnie, zrób screena, bo w ogóle nie idzie zrozumieć o co Ci chodzi.

ok to jest ten error

2prxkl0.jpg

To jest komunikat od biosu komputera. Coś chyba masz nie tak ze sprzętem. Od razu Ci się coś takiego wyświetla, czy jeszcze wyskakuje jakiś komunikat? Nie bawiłeś się czasami w OC procesora, lub pamięci? Spróbuj może odłączyć komputer od prądu, otwórz obudowę i wyjmij baterię z płyty głównej gdzieś tak na 10-20 sekund, włóż z powrotem, załącz komputer, wejdź w BIOS setup klawiszem delete i poustawiaj mu z powrotem datę, godzinę, sekwencję bootowania itd.

Nie bawiłem sie niczym ale niew wiem czy morze to być terz przyczyna rozładowanej baterii bo jak włącze komputer to mam date 31 stycznia 2007r godzina 00:00

To będzie bateria. Kup nową CR2032 i będzie ok. Taką baterię kupisz bez problemu u zegarmistrza, lub też możliwe, że będą mieć w komputerowym.