O to chodzi, że działa. Temperatuty tak są w miare. Tylko jak włączam kompa to ten wiatrak jakby się rozkręcał, sprawdzałem w evereście, jak włączam program to pisze że wiatrak kręci się 3000rpm, a po jakich 5 minutach już jest 4000rpm, w biosie to samo pokazuje.
Pewnie wiatrak konczy żywot przyspieszanie, zwalnianie, buczenie, ten komunikat jest troche dziwny wentyl teraz nie pracuje, czy wyłączyć go natychmiast - widocznie za wolno się rozpendza, jak wygląda sytuacja z kurzem moze przesmaruj wętyl, ale to tylko rozwiązanie tymczasowe lepiej kupić nowy.
w Tym komunikacie chyba pisało “Shutdown PC now?” . Chyba masz racje Tobi wiatrak i tak ma już ponad 2 lata. Co robić? Wymienić tylko wiatrak, czy całe chłodzenie. Najgorsze jest to, że narazie nie mam pieniędzy na nowe chłodzenie bo zbieram na nową karte graficzną zasilacz . Pewnie wymienie tylko wiatrak, co polecacie z wiatraków 70mmx70mm, bo na allegro znalazłem tylko jeden.
Dokładnie, radiator mam boxowy. Więc co robić? Zmienić tylko sam wiatrak czy kupić tanie chłodzenie takie jak Spire Whisper Rock ? A może jakiś Arctic Cooling? Co radzicie, chciałbym ponieść jak najmniejsze koszty.