Dziwny pasek na górze forum


(system) #1

Witam mam problem otóż niektórzy użytkownicy mojego forum skarzą się na to że forum jest jakoś dziwnie przestawione... to znaczy ze na gorze jest wielki czarny pas i dopiero jak zjada w dół jest forum. U mnie jest normalnie i u kumpla tez.

Np.

"Witam! Dlaczego w dalszym ciągu nie mogę wejść na państwa str.Przez sekundę coś się pokazuje a pożniej tylko czarna stronę widać .Pozdrawiam"

On ma:

19 cali

rozdzielczość 1440 na 900 pikseli monitor ustawienia

Ja mam ustawienia 1280x1024 a na drugim 1152x864 i wszystko jest ok.

Dodam ze jest nowa szata graficzna i dlatego tak się zaczęło dziać.

Sami zobaczcie czy macie coś podobnego i proszę napiszcie w odpowiedzi jakie macie ustawienia monitora.

Oraz co to może być za problem...

FORUM SMF 1.1.9

link

http://allegroaukcje.info


(Z35ikr) #2

Coś te "profesjonalne" Ci nie wyszło :wink:

1920x1200 24" - cała strona czarna, dopiero po przewinięciu pojawia się forum.


(Adwody1) #3

1280x1024 19'' wszystko w porządku :slight_smile:


(Paweł3779) #4

Dziwne...

U mnie na 19" 1440x900 jest OK. :wink:


(system) #5

Mógłbyś zrobić mi screena jak to wygląda... bo zauważyłem że duzo ludzi co mają takie wysokie rozdzielki jak ty maja problemy...


(system) #6

Moim zdaniem jest to spowodowane blokowaniem w przeglądarce tego loga. Używam rozdzielczości 1440x900, w Fx jest czarny pasek a w IE go nie ma (blokuje mi takie obrazki Fx).

Wykasuj to:

height="120"

z komórki w której jest logo i powinno być lepiej.


(Agatonster) #7

dominikuus ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(system) #8

(system) #9

Tak, teraz jest lepiej. Pomimo tego że Fx zablokuje logo to nie ma zarezerwowanego miejsca na to logo jak było poprzednio.


(system) #10

A wiesz dlaczego blokuje ten banner?


(Irekxara) #11

Dlatego ze do Fx jest taki specjalny dodatek który blokuje reklamy :wink:


(system) #12

Blokuje reklamy? Hhhh to mój banner na forum jest formą reklamy? To jest reklama? Nie no ludzie bez kpin... Proszę o jakiś szczegóły co i jak..


(Z35ikr) #13

Na dzień dzisiejszy nic się zmieniło....... IE, Opera Beta, FF -> wszystko pokazuje tak samo

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ef ... 66252.html


(Anddezr+Dobreprogramy Pl) #14

Wzorzec */banner/* w adblocku w FF blokuje obrazek allegroaukcjeinfo.jpg ponieważ znajduje się w katalogu banner, rada -> zmień nazwę katalogu.


(Manfias) #15

1680x1050 22" wszystko w porządku :slight_smile:


#16

Logo masz jako ostylowane img src.

Usuń ze styli "width:100%" i problem zniknie.

PS:

Jak sprawdzam url loga: http://allegroaukcje.info/Themes/LOLEK/ ... jeinfo.jpg wyświetla mi się wielka biała nicość.

Weź może wgraj jeszcze raz to logo na serwer a potem określ w stylach width i height DOKŁADNIE takie jak ma logo.


(Z35ikr) #17

W pracy 1920x1200 24" wszystko w porządku

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f4c ... 157ae.html

Jeszcze sprawdzę w domku.


(Alanik8) #18

u mnie patrzyłem na wszystkich rożdzielczościach i jest ok . korzystam z firefoxa


(system) #19

Jak wyrzucę to "width:100%" to w innych rozdzielkach logo będzie albo za małe albo za duże. Więc raczej to odpada;/


#20

A określiłeś rozmiary loga tak jak pisałem?