Dziwny problem z grami


(.gnc) #1

Mam dziwny problem.

Jak gram w jakies gry (mohaa, devastation, cod, gothic itp).

Gram sobie spokojnie (dam na przykladzie coda multiplayer). Leci czas gram sobie jakies pare minut. Za chwile czas staje. Nic sie nie dzieje. (i tak max do minuty). I co jakis czas tak samo....

Nie wiem co to moze byc...

Probowalem wszystkiego... Zmianialem stery od karty graficznej (najpierw 93 potem 51, potem 81), antivirusami przeskanowalem (3 az, zaden nic nie wykryl ;/) Ad-aware wykryl 12 spyware (usunelem oczywiscie ;p).

Moj komp:

Procesor: Intel Celeron-S 1200MHz (12x100)

Plyta glowna: DFI CA64-TC/TN

Pamiec fizyczna: 256MB

Karta Graficzna: nVIDIA GeForce MX 100/200 (64MB)

Karta dzwiekowa: VIA AC'97 Audio Controller

OS: Win XP

DirectX: 9.0b

Wiem, moze nie jest najlepszy... ale przed tem wszysko dzialalo narmalnie... ;/ Robilem nawet FORMAT! I tez nic ;/ Ale jakos caly czas mi sie wydaje, ze to jakis wirus...

Lista procesow, ktora sie wlacza przy starcie systemu:

virus2kr9.png

ps. pisalem tez na innych forach... ale mam nadzieje, ze tu ktos pomoze ;p


(system) #2

a sprawdź temperatury może sie przegrzewać :wink:


(Xaros) #3

Wymagania np. CoD to Pentium 4 1.6GHz, 256MB RAM, karta grafiki 32 MB, to już większa polowa twojego sprzętu. Do tego dochodzi granie przez neta co również wymaga jakiejś tam pracy procka. DO tego dochodzą inne aplikacje i masz powód. Do tego system, ja na takim sprzęcie działał bym na Win98SE, zmiana DX na 9,0c raczej nie da większego efektu.A co do wirusa, to jest to możliwe, że masz zainfekowaną instalacje jakiegoś softa, którego instalujesz po formacie np. WinRaR, Winamp, Nero itp.


(Jan Szatan) #4

co Ty ****** ? ja mam 256 mb pamięci, karte zintegrowaną, celeron d i nawet w United Offensive gram przez neta....


(.gnc) #5

Chyba jakies zle informacje masz ; p

Ja przed tem gralem w Cod przez neta (jak i sp) normalnie, nawet w CoD UO i na dodatek jeszcze CoD2 i dzialalo normalnie...

A teraz nie wiem co sie stalo ;/ Ale we wszystkich grach tak mi robi... ;/ Dodam jeszcze ze czerwona dioda w obudowie kompa caly czas mi sie swieci co oznacz, ze procesor pracuje... a jak mi sie zatnie na jakis czas to dioda sie juz nie swieci... Nie wiem czy to cos da co napisalem teraz, ale moze komus pomoze ; p (i bedzie wiedzial o co chodzi...)

Nie dawno odkurzalem kompa... odkurzaczem ;p (hardcore ; p) Istnieje taka mozliwosc, ze karta graficzna sie uszkodzila, troche 'obluzowala' etc? ;p