Witam!
Ostatnio zauważyłem, że klient Dysku Google dla Windowsa pokazuje mi, że mam… wolne 15 GB z 15 GB, tj. zajęte 0 b xD. O co chodzi? Mam na myśli tą wirtualną partycję, którą dodaje do Windowsa klient Google Drive’a.
W wersji webowej pokazuje mi poprawnie.
Jeszcze kilka dni temu było wszystko git. Co się stało?
Z góry dzięki za pomoc. Dam kilka zrzutów ekranu.
Klient Windows:
No to po prostu chyba coś z synchronizacją jest nie tak.
Wejdź w komputery i zsynchronizuj.
Ciekawe od czego to zależy, że ja mam aż 17 GB darmowej pojemności tego dysku.
Nigdy z niego nie korzystałem…
Wystarczyło w dzień bezpiecznego „Internetu” zrobić rutynowe sprawdzenie zabezpieczeń konta Google.
Dodatkowe 2GB od Google dla Gmail i Google Drive - Spece.IT
9 lut 2016 — Z tej okazji Google przygotowało skromną niespodziankę dla swoich użytkowników w postaci dodatkowych 2GB miejsca w darmowych planach dla …
Jak uzyskać kolejne 2GB w Dysku Google za darmo
Jak to zrobić? Darmowe 2GB na Dysku Google. Google organizuje co roku nowe promocje z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu, który wypada zawsze na pierwszą połowę …
Kliknij i odbierz darmowe 2GB na Dysku Google - Spider’s Web
8 lut 2016 — Tak ma być. 2 GB w Google Drive za darmo powinny być od tego momentu dostępne na naszym koncie.
Dodatkowe 2 GB na Gmailu i Google Drive - Gdańsk Strefa …
9 lut 2016 — Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu (9 lutego) wystarczy sprawdzić zabezpieczenia swojego konta Google, by otrzymać dodatkowe 2GB …
Google rozdaje 2 GB na Dysku. Za darmo! | mobiManiaK.pl
9 lut 2016 — Google postanowiło zrobić użytkownikom małą niespodziankę. Wystarczy kilka kliknięć, aby cieszyć się z dodatkowych 2 gigabajtów na Dysku …
Niestety akcję zaniechano i w Polsce raczej nikt nie zdobył więcej niż 4 GiB.
Czego ty własciwie chcesz się dowiedzieć?
„5 Million Item Limit” dotyczył wyłacznie ilosci zapisanych plików na 15 GB
Po „naszemu” oznaczało że nie możesz na 15 GB, zapisać więcej niż 5 milionów plików.
P.S.
Masz wesje testową Win 11. Typowa alfa. Za dwa lata wyjdzie z tego beta. Po następnych dwóch już powinno działać bez problemów. Ale wtedy pojawi Win 12. Win 10 tez nie az tak nie lepsza.
Radzę kierowac się tym co nazywasz wersją webowa, bo to info ze źródła a nie tym co system przerabia i pokazuje bo do jego pełnej sprawności jeszcze sporo czasu minie. O ile kiedyś minie.
Skoro masz i tak już wykorzystaną całą pojemność tego dysku to i tak bez różnicy co ci pokazuje na kompie.
Najważniejsze, że masz dostęp do plików na nim.