Ostatnio mój program antywirusowy nod32 wykrył wirusa który nazywa się heur.suspicious@101114168 Znajduje się on w c/windows/system32 Nie mogłem go usunąć a używałem różnego typu oprogramowanie min.: KIS10, Ad-adware, NOD32, Comando. Niestety nic to nie dawało. Zrobłem format dysku i zainstalowałem nowego świeżego windows’a XP profesiona SP3. I ku mojemu zdziwieniu po jakimś czasie ok (1 dzień) ponownie nod32 wykrył mi tego wirusa tylko że była do niego inna ścieżka dostępu c/windows/temp. Moje pytanie brzmi czy to jest jakiś wirus robak a może zupełnie nie szkodliwy plik??? Z góry dzięki za Odpowiedz.
PS. Posiadam win XP SP3. Programy antywirusowe były oryginalne bądź w wersjach trrialowych.
mi Comodo często wykrywa te wirusy o różnych numerach ,ale usuwa zawsze! więc coś u Ciebie nie tak przy skanowaniu przeskanuj jeszcze raz na najwyższej heurystyce i powinno być oki, albo zobacz jeszcze tym programikiem link-- http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte … 13117.html - pozdrawiam
Podaj dokładną ścieżkę do pliku oraz przy jakich określonych czynnościach pojawia się komunikat antywirusowy.Jaki posiadasz system oraz czy jest legalny?