Dziwny wirus czy tylko alarm?

Cześć!

Ostatnio mój program antywirusowy nod32 wykrył wirusa który nazywa się heur.suspicious@101114168 Znajduje się on w c/windows/system32 Nie mogłem go usunąć a używałem różnego typu oprogramowanie min.: KIS10, Ad-adware, NOD32, Comando. Niestety nic to nie dawało. Zrobłem format dysku i zainstalowałem nowego świeżego windows’a XP profesiona SP3. I ku mojemu zdziwieniu po jakimś czasie ok (1 dzień) ponownie nod32 wykrył mi tego wirusa tylko że była do niego inna ścieżka dostępu c/windows/temp. Moje pytanie brzmi czy to jest jakiś wirus robak a może zupełnie nie szkodliwy plik??? Z góry dzięki za Odpowiedz.

PS. Posiadam win XP SP3. Programy antywirusowe były oryginalne bądź w wersjach trrialowych.

mi Comodo często wykrywa te wirusy o różnych numerach ,ale usuwa zawsze! więc coś u Ciebie nie tak przy skanowaniu przeskanuj jeszcze raz na najwyższej heurystyce i powinno być oki, albo zobacz jeszcze tym programikiem link-- http://www.dobreprogramy.pl/Malwarebyte … 13117.html - pozdrawiam :slight_smile:

To chyba komunikat heurystyki - nie rozpoznano infekcji na podstawie sygnatury, tylko dziwnego zachowania. Czy inne programy też rozpoznały ten plik?

Podaj dokładną ścieżkę do pliku oraz przy jakich określonych czynnościach pojawia się komunikat antywirusowy.Jaki posiadasz system oraz czy jest legalny?

Dzięki za pomoc :slight_smile: