Dźwięk 5.1 w Google Chrome

Witam. Istnieje wtyczka/plugins, żeby w przeglądarce Google Chrome użyskać dźwięk 5.1? bo do Winampa jest nazywa się MatrixMixer. Proszę o pomoc.

Google Chrome obsługuje dźwięk w formacie 5.1 bez wtyczek.
tester

A jest wtyczka do Google Chrome, żeby ze stereo zrobiła 5.1?

Zanim zadasz kolejne pytanie poczytaj co to jest 5.1.

To co chcesz zrobić nie zrobi 5.1 a jedynie oszuka grając stereo na 5 głośnikach.
A czy jest nie wiem.

No o to mi chodzi, żeby oszukało grając stero na 5 głośnikach.

windows 10 ma ta funkcje wbudowaną:

• Przejdź do zakładki Odtwarzanie.
  • Wybierz swój zestaw głośników (np. „Głośniki”) i kliknij Właściwości.
  • Przejdź do zakładki Rozszerzenia (Enhancements).
  • Zaznacz opcję Wypełnienie głośników (Speaker Fill).
  • Kliknij Zastosuj i OK.

Po co wtyczka do Chrome’a? A nie lepiej poszukać opcji emulacji dźwięku przestrzennego w panelu sterowania twojej karty dźwiękowej? Zapewne masz Realteka na pokładzie więc coś takiego powinieneś znaleźć.

Może działa…

Na minus, że to dodatek/rozszerzenie (JavaScript) a nie wtyczka w pliku np. dll.

Nie działa.

Zabawka:

Oprogramowanie sterownika też prawie zawsze ma.

Realtek HD Audio Manager (zazwyczaj w Panelu sterowania).
W sekcji konfiguracji wyjścia znajdź opcję Speaker Fill lub Upmix .

Creative, nie pamiętam ale było coś takiego jak opcja miksowania stereo na wiele kanałów.

Wychodzi na to, że trzebą mieć osobne wtyczki do programów, w których odtwarzasz muzykę, typu Surround.

Wtyczka o której napisałeś nie wprowadza obsługi 5.1.Jedyne co ona robi to, rozbija dźwięk według fantazji twórcy tak, aby był odtwarzany na wielu głośnikach. Daje to pewne efekty, ale na pewno nie takie ja 5.1 czy stereo. Po prostu szatkuje straszliwie dźwięk powodując, że cała scena staje na głowie, przy okazji wprowadza sporo zniekształceń.

Sugeruje po prostu użyć ustawień karty muzycznej, lub softu działającego bezpośrednio w sterownikach, to powinno pozwolić na jakąś emulacje 5.1 dla całego systemu. Powinieneś szukać pod hasłem upmixing.