Dzwięk jednocześnie w głośnikach i słuchawkach Laptop HP Pavilon

Witam,

Mój problem polega na tym, że w nowo kupionym laptopie po podłączeniu słuchawek dźwięk słychać równocześnie z nich oraz z laptopa, co jest bardzo irytujące i problematyczne. Laptop to HP Pavilion gaming. Sterownik do dźwięku to Realtek High Definition Audio. Odinstalowany i zaktualizowany na nowo i nic nie pomogło. Dodatkowo dodam, że dziwne się wydaje, że po podłączeniu słuchawek nie widać ich w “urządzeniach audio” “dzwięk” tylko głośniki oraz gdy wchodzę w Mendżer Realtek HD Audio, a dalej w zaawansowane ustawienia urządzenia to pokazują się tylko opcje nagrywania, a nie ma odtwarzania.
Nigdzie nie mogłem znaleźć sposobu jak to naprawić, może ktoś tutaj naprawił podobny problem i by mógł mi pomóc. Czy zostaje tylko reklamacja sprzętu?

W ustawieniach nie możesz zmienić jedynie na słuchawki?
To jest problem raczej sterowników, więc reklamacja raczej jest tutaj bezsensowna.

Niestety co jest dziwne, widać tylko głośniki. Lecz słuchawki działają poprawnie.
https://zapodaj.net/a7fb442757a3b.png.html To mogę jakieś inne sterowniki niż te co mam zainstalować?

Pobierz najnowsze sterowniki ze strony producenta podzespołu, czyli w tym przykładzie karty muzycznej.