Dźwięk jest i znika

dzień dobry
mam problem taki że ciągle mi dźwięk znika mimo że sterowniki mam zaktualizowane i zastanawiam się czy to nie jest wina monitora lub obudowy laptopa bo nie mam 3 śrubek w obudowie i od kiedy ich nie ma dźwięk co jakiś czas mi znika a wraca jakoś po 24 godzinach

Możesz ustawiać głośność dźwięku w systemie gdy dźwięk zniknie, czy możliwości ustawienia głośności też znika?

Czy to z powodu śrubek? Trudno powiedzieć, choć mogę sobie wyobrazić taką historię, że te śrubki dociskają jakąś masę do głośników. Jak ich nie ma to nie ma styku. Niemniej jednak zgaduję.

Ale ten dźwięk ci znika na głośnikach od laptopa, czy od monitora?
Jeśli tylko od monitora, to pewnie coś z kablem HDMI, lub sterownikami High Definition Audio, które są oddzielnymi od tych obsługujących głośniki laptopa i słuchawki.

W zależności jaką masz grafikę, jakie sterowniki i tak dalej różne mogą być przyczyny.
Raczej nie ma to nic wspólnego ze śrubkami, o ile ktoś nie otwierał laptopa i czasem nie zostawił jakichś w laptopie, które mogłyby robić niebezpieczne zwarcie.
Możliwe, że system sam instaluje jakieś sterowniki z automatu, które nie działają i są przywracane ponownie dobre.
Jest mnóstwo możliwych przyczyn, trzeba o wiele więcej informacji.

pokazuje coś takiego ale jak ruszam trochę monitorem to dźwięk się pojawia a jak puszczę ekran to go już nie ma

Więc to nie wina laptopa, tylko przewodu lub gniazda w monitorze.
Skoro masz w ogóle czasem dźwięk w monitorze… to wygląda na to, że masz podłączony dźwięk z laptopa poprzez przewód audio jack, a nie HDMI, ponieważ nie widzę u ciebie sterowników High Definition Audio.
Więc to wina samego przewodu jack lub gniazda w monitorze.
Sprawdź na innym przewodzie.

jak używam zewnętrznych głośników na kabel taki jak do słuchawek to działa a na głośnikach bluetooth nie mogę bo mój laptop nie ma karty sieciowej więc używam adaptera wifi ale już adaptera bluetooth nie mam

Co to za laptop?
Ten dźwięk to ci w końcu zanika gdzie, kiedy i jakie podłączenie do monitora?
Jaki system na laptopie?

Lenovo IdeaPad 3
pewnie jednak wina przewodu
nie znam się na tym więc nie mogę powiedzieć

Łączność bezprzewodowa:
Bluetooth, Wi-Fi 6 (802.11ax)
Ma jak najbardziej.
Masz Windows 11.
Pewnie kabel, lub sam wtyk w kablu ci przerywa, skoro reaguje na fizyczne dociskania itp.

karty sieciowej nie ma bo mi się jakoś połamała więc teraz mam adapter wifi

OK Więc z tego co pisałeś to jak nic sprawdź sobie na innym przewodzie.