Witam z moim słuchawek wydobywa się dźwięk przechodzącego prądu . Czytałem o tym w sieci i to podobno mogło być przez zbyt dużo urządzeń usb podpiętych do komputera albo wina tego gdzie jest wpięta wtyczka od listwy . Sprawdziłem te dwie opcje i okazała się że żadna z nich nie jest przyczyną . Jak przeglądam tylko pulpit jest to prawie nie słyszalne . Jak uruchomię przeglądarkę internetową to przy stronie google też praktycznie jest to nie słyszalne ale za to jak uruchomię tą stronę : https://wall.alphacoders.com/by_sub_category.php?id=246467&name=Red+Dead+Redemption+2+Tapety&lang=Polish to słychać bardzo jakby przez słuchawki przechodził prąd. Nie wiem od czego to jest zależne ale na niektórych stronach internetowych jest ten dźwięk mniej lub bardziej słyszalny . Przy włączeniu filmu i oglądaniu tego nie słychać ale jak przystopuje film to słychać to bardzo.
Słuchawki mam podpięte pod telewizor gdyż jak podepnę pod komputer to strasznie cicho grają i nie da się ich podgłośnić bardziej a na TV mogę regulować głośność od 0 do 100 . Słuchawki nie są popsute gdyż dźwięk z nich jest dobry tylko ten odgłos prądu nie powinien występować .
Jak są podpięte pod komputer bezpośrednio to cicho grają i nie występuje ten dźwięk prądu . Pożyczyłem od brata inne słuchawki i jak je podpiąłem pod komputer bezpośrednio to grały dobrze i głośno ale jak podpiąłem pod telewizor to dźwięk prądu był nawet jeszcze bardziej słyszalny .
Zrobiłem jeszcze test czy ten dźwięk występuje jak telewizor nie jest podpięty pod komputer . Zgrałem film na usb włączyłem i przystopowałem i tego dźwięku prądu nie było słychać . Podpiąłem też inny kabel jack jak telewizor był podpięty pod komputer ale też to nic nie dało ale skoro jak grają dobrze bez tego dźwięku jak film idzie z usb i przez ten sam kabel słuchawki są wtedy podpięte to wykluczyłem też opcję że to wina kabla .
Dochodzę do wniosku że to może być wina kabla hdmi bo tak jest przekazywany dźwięk z komputera do TV albo karty graficznej ale skoro gry chodzą płynnie i dobrze i jak gram w grę to nie słychać tego dźwięku prądu … to chyba wychodzi na to że to też błędna teza.
Proszę o pomoc w tej sprawie i pozdrawiam .