Dźwięk Seven Ultimate

Witam.

Otóż mam taki problem jak mój poprzednik kilka tematów wcześniej. Zaintalowałem sobie dzisiaj Windows 7 Ultimate 32-bitową wersję i nie ma dźwieku. Do tego nie wykrywa mi żadnego sprzętu audio, ale mniejsza z tym gdyż podejrzewam o to wszystko brak sterowników. Próbowałem instalować sterowniki pod XP na moją płytę, ale nic z tego. Mam płytę główną K7N2 Delta , Chipset NVidia NForce2.

Nigdzie nie mogę znaleźć sterowników pod 7-kę i jeżeli ktoś podesłał mi parę linków do stron byłbym niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam :slight_smile:

Spróbuj wgrać sterowniki pod Vistę, jeżeli nic to nie da, to wydaje mi się, że nie masz innego wyjścia jak zakup karty dźwiękowej kompatybilnej z Siódemką.

Na tej płycie masz dźwiękówkę Realteka, o czym musiałem dowiedzieć się z Google bo nie raczyłeś napisać… Stąd http://www.realtek.com.tw/downloads/ pobierz sterowniki pod Vistę/7. Na tym systemie nie powinieneś instalować driverów z XP. Jeśli z jakiegoś powodu miałbyś potrzebować do czegoś starszych sterowników, to interesuje cię tylko Vista.

A wybacz. Kartę dźwiękową mam Realtek ALC650.

Dzieki za info.