Dźwięk w jednej słuchawce - z jednej strony w głośnikach

Witam.

Mam taki problem - mianowicie uruchamiam Media Player’a i i włączam muzykę to nie słychać nic w jednej słuchawce a dokładniej prawej.

Na głośnikach 5.1Watson jest tak samo. Gra tylko Lewy przód , lewy tył , centralny , Subwoofer. Z prawej strony cisza.

Mam dwa systemy zainstalowane na kompie XP + SP2 i Viste Ultimate i na każdym jest identyczny problem ! Pomocy !

Gdyby ktoś umiał mi pomóc i nie sprawiłoby mu kłopotu odezwanie się do mnie na gg 5740571 byłbym wdzięczny i będę wdzięczny za każdą pomoc. Pozdrawiam serdecznie Wujek141

p.s Moja karta dźwiękowa to Realtek na chipsecie ALC888 zintegrowana z płytą główną ASRock AM2NF6G-VSTA .

Sterowniki do karty dźwiękowej zainsatlowane?

Tak zainstalowane. Nadal taki sam problem.

Próbowałeś inne playery?

Być może jest jakiś konflikt sprzętu, sprawdź dziennik wydarzeń.

Sprawdzałem na JetAudio - ITunes i Winampie. To samo. Sprawdzałem dziennik wydarzeń - nie znalazł żadnych konfliktów. Ja już nie wiem co mam myśleć o tym i co robić. :confused: :frowning:

Aha na grach jest tak samo - na filmach , na dźwiękach systemowych też . Było wszystko ok , wyłączyłem komputer na noc jak zwykle , wstaję rano i co widzę - a raczej słysze - prawa strona nie działa. :confused:

Może wtyczka “jack” nie jest do końca wsadzona? Sprawdź.

Sprawdzałem nawet “dmuchałem” do środka. i nadal mówiąc niekulturalnie ■■■■ :confused: Co ja mam zrobić ?

Hmm, a sprawdzałeś wtyczki przy komputerze i przy głośnikach? Wyjmij je i od nowa podłącz wszystkie, jakbyś kupił nowy zestaw i miał go podłączyć. Pogrzeb w sterownikach od karty dźwiękowej. Ustaw na zestaw 5.1. Kombinuj.

No a myślisz że tego nie robiłem ? Teraz podłączyłem słuchawki i kombinuję - przestawiłem w tej chwili wszytko w ustawieniach na słuchawki sprawdzałem balans czy nie ma przechylenia na lewo - wszystko jest na środku nic nie jest wyciszone głośniki na razie zostawmy jak naprawią się słuchawki to głośniki też w końcu popsuły się w tym samym czasie. Przeinstalowałem sterowniki od dźwięku i nadal nic :confused: Nawet pokręciłem jack’iem od słuchawek wpiętym do komputera i nawet nie zatrzeszczała. Co może być jeszcze przyczyną tego ? Dziś ściągnąłem najnowsze sterowniki pod moją kartę dźwiękową ze strony Realtek’a . Na XP był ten sam problem ale tam się rozwiązał ale na Viście nie .

po 1 podlacz glosniki czy tam sluchawki do innego komputera, tak najszybciej bedziesz wiedzial czy to sprzet czy OS na twoim kompie.

Ok podłączyłem pod wierze słuchawki - wszystko działa. To z tego co wynika poszło mi wejście na słuchawki :confused: Co teraz mam zrobić ? Mam karte dźwiękową zintegrowaną z płytą główną :confused: Pomocy !

ostatecznie zrób formata, a jak nie pomoże to wiadomo że trzeba dokupić kartę dzwiekowa :confused: