Dźwięk ze słuchawek w tle podczas mówienia przez mikro


(Bartek1414) #1

Witam! Mam problem z tym że na wszystkich komunikatorach i grach podczas gdy mówię przez mikro słuchać w tle słychać to co u mnie w słuchawkach. Czytałem już różne fora ale nic nie udało się zrobić. Chodzi o to że mam słuchawki razem z mikro. Z tyłu kompa mam 3 wejścia, podłączone są kabel od tuby (a od tuby idzie dopiero kabel na głośniki), i 2 kable od słuchawek z mikrofonem. Po uruchomieniu systemu w karcie dźwiękowej ustawienie wygląda tak: http://img683.imageshack.us/i/mikro0001.jpg/ i teraz trzeba przestawić tak http://img94.imageshack.us/i/mikro0002.jpg/ aby działały słuchawki. Problem w tym że podczas mówienia przebija mi dźwięk ze słuchawek. Kombinowałem już nawet z odłączaniem tuby i głośników, ale i tak to nic nie daje. Proszę o pomoc bo to już si robi denerwujące przy prowadzeniu rozmów.

Pozdrawiam i z góry Dziękuję.


(Golden Finger) #2

bartek9108 , czy w zakładce Microphone masz zahaczone "Tłumienie zakłóceń"?


(Bartek1414) #3

Tak, i tego akustycznego echa też ale to nic nie daje.


(Golden Finger) #4

A masz możliwość podłączenia innych słuchawek z mikrofonem, np. pożyczyć na chwilę od kogoś, by wyeliminować błędne działanie Twoich słuchawek z mikrofonem.


(Bartek1414) #5

To samo na każdych. Nie a się tego jakoś przestawić?


(Golden Finger) #6

Zrób ustawienia (podłącz fizycznie) wg kolejności (chyba że już to wypróbowałeś bez powodzenia):

niebieski :arrow: głośniki,

zielony :arrow: słuchawki,

różowy :arrow: mikrofon.

Ustawienia powinny "trzymać" cały czas, nie powinno być sytuacji, że po uruchomieniu systemu musisz zmieniać ustawienia.

A tak w ogóle, masz aktywny panel przedni, może tam podłącz słuchawki z mikrofonem a głośniki w panelu tylnym w zielone gniazdo.


(pysiu) #7


(Bartek1414) #8

Nadal nic. Z zamianą wyszła lipa, jako że głośniki idą do tuby i dopiero tuba do kompa. A panel przedni jest nieaktywny, co z resztą widać na załączonym wcześniej ss.