mam plyte glowna soltek sl-75drv5 i sa na n ij dziwne wlaczniki dodatkowo mam problem z karta sieciowa i mozliwe mze to wina tych wlacznikow, karta dziala ale nie wykrywa kabla sieciowego (dzieje sie tak tylko na tym kompie). czy ktos wie jak powinny byc ustawione?? moze one wylaczaja porty PCI i dlatego karta nie dziala prawidzlowo to sa linki do fotek real:
Odinstaluj oprogramowanie karty jak jest,z poziomu menadżera urządzeń odinstaluj wszystko co karta sieciowa - ma być pusto,zamknij kompa,odłącz od zasilania 230V.
Zmień slot PCI - unikaj I licząc od AGP i próbuj.
I zmieniaj sloty metodą jak opisałem i sprawdzaj.
Jak dalej nic - karta sieciowa wsadzona w slot PCI,komp odłączony od zasilania 230 V - wyjmij baterię na 30 minut,włóż,ustaw bios tylko co trzeba i zapisz Save i próba.
To ja już nie wiem o co chodzi - masz sieć czy robisz,a może z kompem Twoim wszystko gra.
Piszę po raz ostatni - masz gniazdo z sygnałem podłącz do niego innego kompa i na innym kablu sieciowym i sprawdź - bo problemem może być gniazdo,kabel,brak sygnału/inne - i tak będziesz wiedział czy sieć ma problem,czy komp.