Tak się zastanawiam który program do odbierania poczty jest najlepszy :co: , ktory jest jednocześnie prosty w użyciu i ma wiele ciekawych funkcji :co: . Pozwala na wiele kont i nie pakuje wszystkich wiadomości do jednego kotła. :olaboga: Sam używałem Outlook’a a teraz uzywam Thunderbird’a.
i dobrze Też do używam i nie nazekam. Wcześniej uzywalem Outlook’a, IncrediMail’a i The Bat’a.
Moim skromnym zdaniem Thunderbird jest najlepszy i najbardziej przypadł mi do gustu.
ja sie przychylam do netoperka (the bat)
ale to ty sam musisz zdecydować metodą prób i błędów który ci pasuje
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … m+pocztowy
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … m+pocztowy
Używam The Bata od paru lat i jestem zadowolony.
Polecam ci go. Banalna obsługa, wszystko ładne i funkcjonalne
A czy jak w Thundrbird’dzie wprowadze kilka kont to nie bedzie wrzucał wiadomości z wszystkich kont do jednego katalogu??
oczywiście, że nie sam mam 5 kont mailowych i uważam, że The Bat ma super obsługę wielu kont.
Myślę, że najlepszym programem pocztowym jest Mozilla Thunderbird wersja 1.5.0.4
Popszednie wersje nie były dużo gorsze i miejmy nadziję, że następne będą lepsze. Ja używam Outlook Express’a do Gmaila i TRhunderbirda do pozostałych 2 kont i wymiata. Wcześniej używałem
, ale jakoś bardziej woę Thunderbirda. Osobiście polecam i radzę jednocześnie, abyś pozostał przy nim :D.
Używałem przez jakiś czas The Bata i z czystym sumieniem mogę go polecić.
+Bardzo dobra obsługa wielu kont
+Łatwa konfiguracja i dużo opcji konfiguracyjnych
+Przejrzysty interfejs
-Płatny,ale można go dostać w jakiejś gazecie tanio.
Testowałem też Mozille Thunderbird,ale zraziło Mnie do niej niepozostawianie wiadomości na serwerze ;/ .
Teraz używam klienta poczty w Operze i narazie nie mam żadnych zastrzeżeń :).
Od początku jak mam Internet do obsługi e-maila używam The Bat`a.
Jestem z niego naprawde bardzo zadowolony.
-banalnie łatwa konfiguracja
-łatwa obsługa
-ładny mi miły inferfejs.
Może wystarczy?
Nie zmuszajcie do zamknięcia tematu.
Podobnych tematów na forum było już sporo więc sugeruję autorowi tematu bliższą znajomośc z forumową szukajką lub przynajmniej zapoznanie się z linkami podanymi przez Monczkina.
Jeśli ktoś znowu poleci program The BAT! lub Thunderbird (jest już chyba dosyć postów o tych programach). To temat wyląduje w smietniku a autor takiego posta może dostać ostrzeżenie.
Ja ze swojej strony mogę polecić klienta pocztowego Opery. Chociaż nieco ustępuje wymienianym klientom, jest bardzo wygodny w obsłudze i dobrze radzi sobie z obsługą wielu kont.
Zobacz też tutaj.
kubar10 nie ma czegoś takiego jak najlepszy. Każdy oczekuje od programu czego innego - funkcji, które są dla niego istotne. Tak naprawdę, każdy klient poczty oferuje to samo. Są klienci z wodotryskami i bajerami - ale po co ??
Program ma być bezpieczny, sprawnie działać i być prostym w użytkowaniu.
Pewnie podniosą się krzyki, ale nawet OE poprawnie skonfigurowany i używany z głową jest dobry.
Dzisiejsze czasy wymagają używania firewalli i antyvirów - warto poświęcić trochę czasu i “ożenić” używany program pocztowy z podstawowymi programami zabezpieczającymi.
Jeżeli stać Cię na wydanie pieniędzy - weź bata
Jeżeli chcesz mieć bezpieczny i bardzo dobry program - weź TB
Zresztą - zaistaluj różne i porównaj - Tobie ma się podobać i służyć
ja obecnie używam outlocka express’a i na moje potrzeby jest on wystarczjący i bardzo go sobię chwale (ale musisz do niego jakiegoś antyspama zapodać
Nie chcę tworzyć kolejnego tematu, a próbuję znaleźć alternatywę dla Outlook Express i testuję The Bat’a, który
a mnie właśnie chodzi o to, żeby wiadomości z kilku kont pocztowych (WP, Interia, o2) szły do jednego folderu (Skrzynka odbiorcza w OE) lub określonych folderów tematycznych a nie były widoczne podfoldery każdego konta jakie posiadam. Z tego co widziałem u znajomego Mozilla TB też wyświetla zbiór podkatalogów do każdego konta.
Czyżby tylko OE miał taki układ folderów???
A wystarczyło poszukać w opcjach i postawić jeden ptaszek w odpowiednim miejscu.
Taką funkcjonalność Thunderbird ma chyba od samego początku.
Temat z przed roku a ten problem wyzej juz nieaktualny
A jaki to ma związek z moim pytaniem :o ? Chyba jednak skazany jestem na OE
Dobranoc
Dziski , tak się składa, że Td ma taką funkcjonalność.
Wystarczyłoby poszukać w opcjach…
Tip: Ustaw sobie przechowywanie poczty w Folderach lokalnych.