E-MAIL jaki program jest najlepszy?

Tak się zastanawiam który program do odbierania poczty jest najlepszy :co: , ktory jest jednocześnie prosty w użyciu i ma wiele ciekawych funkcji :co: . Pozwala na wiele kont i nie pakuje wszystkich wiadomości do jednego kotła. :olaboga: Sam używałem Outlook’a a teraz uzywam Thunderbird’a.

i dobrze :slight_smile: Też do używam i nie nazekam. Wcześniej uzywalem Outlook’a, IncrediMail’a i The Bat’a.

Moim skromnym zdaniem Thunderbird jest najlepszy i najbardziej przypadł mi do gustu. :wink:

ja sie przychylam do netoperka (the bat) :slight_smile:

ale to ty sam musisz zdecydować metodą prób i błędów który ci pasuje :slight_smile:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … m+pocztowy

Używam The Bata od paru lat i jestem zadowolony.

Polecam ci go. Banalna obsługa, wszystko ładne i funkcjonalne :slight_smile:

A czy jak w Thundrbird’dzie wprowadze kilka kont to nie bedzie wrzucał wiadomości z wszystkich kont do jednego katalogu??

oczywiście, że nie :slight_smile: sam mam 5 kont mailowych i uważam, że The Bat ma super obsługę wielu kont.

Myślę, że najlepszym programem pocztowym jest Mozilla Thunderbird wersja 1.5.0.4

Popszednie wersje nie były dużo gorsze i miejmy nadziję, że następne będą lepsze. Ja używam Outlook Express’a do Gmaila i TRhunderbirda do pozostałych 2 kont i wymiata. Wcześniej używałem

, ale jakoś bardziej woę Thunderbirda. Osobiście polecam i radzę jednocześnie, abyś pozostał przy nim :D.

Używałem przez jakiś czas The Bata i z czystym sumieniem mogę go polecić.

+Bardzo dobra obsługa wielu kont

+Łatwa konfiguracja i dużo opcji konfiguracyjnych

+Przejrzysty interfejs

-Płatny,ale można go dostać w jakiejś gazecie tanio.

Testowałem też Mozille Thunderbird,ale zraziło Mnie do niej niepozostawianie wiadomości na serwerze ;/ .

Teraz używam klienta poczty w Operze i narazie nie mam żadnych zastrzeżeń :).

Od początku jak mam Internet do obsługi e-maila używam The Bat`a.

Jestem z niego naprawde bardzo zadowolony.

-banalnie łatwa konfiguracja

-łatwa obsługa

-ładny mi miły inferfejs.

Może wystarczy?

Nie zmuszajcie do zamknięcia tematu.

Podobnych tematów na forum było już sporo więc sugeruję autorowi tematu bliższą znajomośc z forumową szukajką lub przynajmniej zapoznanie się z linkami podanymi przez Monczkina.

Jeśli ktoś znowu poleci program The BAT! lub Thunderbird (jest już chyba dosyć postów o tych programach). To temat wyląduje w smietniku a autor takiego posta może dostać ostrzeżenie.

Ja ze swojej strony mogę polecić klienta pocztowego Opery. Chociaż nieco ustępuje wymienianym klientom, jest bardzo wygodny w obsłudze i dobrze radzi sobie z obsługą wielu kont.

Zobacz też tutaj.

kubar10 nie ma czegoś takiego jak najlepszy. Każdy oczekuje od programu czego innego - funkcji, które są dla niego istotne. Tak naprawdę, każdy klient poczty oferuje to samo. Są klienci z wodotryskami i bajerami - ale po co ??

Program ma być bezpieczny, sprawnie działać i być prostym w użytkowaniu.

Pewnie podniosą się krzyki, ale nawet OE poprawnie skonfigurowany i używany z głową jest dobry.

Dzisiejsze czasy wymagają używania firewalli i antyvirów - warto poświęcić trochę czasu i “ożenić” używany program pocztowy z podstawowymi programami zabezpieczającymi.

Jeżeli stać Cię na wydanie pieniędzy - weź bata

Jeżeli chcesz mieć bezpieczny i bardzo dobry program - weź TB

Zresztą - zaistaluj różne i porównaj - Tobie ma się podobać i służyć

ja obecnie używam outlocka express’a i na moje potrzeby jest on wystarczjący i bardzo go sobię chwale (ale musisz do niego jakiegoś antyspama zapodać !!

Nie chcę tworzyć kolejnego tematu, a próbuję znaleźć alternatywę dla Outlook Express i testuję The Bat’a, który

a mnie właśnie chodzi o to, żeby wiadomości z kilku kont pocztowych (WP, Interia, o2) szły do jednego folderu (Skrzynka odbiorcza w OE) lub określonych folderów tematycznych a nie były widoczne podfoldery każdego konta jakie posiadam. Z tego co widziałem u znajomego Mozilla TB też wyświetla zbiór podkatalogów do każdego konta.

Czyżby tylko OE miał taki układ folderów???

A wystarczyło poszukać w opcjach i postawić jeden ptaszek w odpowiednim miejscu.

Taką funkcjonalność Thunderbird ma chyba od samego początku.

Temat z przed roku a ten problem wyzej juz nieaktualny :stuck_out_tongue:

A jaki to ma związek z moim pytaniem :o ? Chyba jednak skazany jestem na OE :frowning:

Dobranoc :slight_smile:

Dziski , tak się składa, że Td ma taką funkcjonalność.

Wystarczyłoby poszukać w opcjach…

Tip: Ustaw sobie przechowywanie poczty w Folderach lokalnych.