E4300 oc na Ga 945P-s3


(Dawid11 93) #1

Witam mam mały problem z podkręcaniem e4300 mianowicie idzie tylko na max 2,67 więcej nie daje rady i to nie zawsze jest tyle bo czasem jak uruchamiam pc od nowa to jest mniej ale nigdy nie jest mniej niż 2,60, kombinuje rożnie z timingami itd i nie kminie.. PciE na sztywno 100 napięcia nie zmieniane dzielnik 4.3 czyli najmniejszy bo wtedy jest ram 443 bodajże a efektowne ponad 800 a ja mam pamięci 667 w trzech kościach 1 gb i dwie po dwa 512 zasilacz 350 wat delta płyta jak w temacie. Mogę prosić o rady, dużo już się naczytałem poradników itd ale nie mogę tego rozkiminić a chciał bym co najmniej 2,7 z tg procka wycisnąć :slight_smile:


(Art20 2007) #2

Ja też mam tego proca na płycie msi i jade na 3ghz a ustawione mam tak

  • DOT control "disabled"

  • Intel EIST "disabled"

  • System clock mode "linked"

-FSB Clock "1333"

-Adjust CPU Ratio "9"

-CPU Voltage "0.0250


(system) #3

Witam. Mam też ten procesor ale inny problem . W procesorze tym wystarczy podnieść częstotliwość z 200 do 266 MHz i już jest 2,40 GHz. U mnie jednak po krótkim czasie częstotliwość wraca z powrotem na 200 MHz. Nie wiem czemu . Pozdrawiam

( 266 MHz /2,40 GHz ..... 320 MHz /2,89 GHz ..... 367 MHz /3,33 GHz )


(Dawid11 93) #4

Tobie polecam zaktualizować bios :smiley:

-- Dodane 08.11.2011 (Wt) 0:12 --

Czekam na wasze wskazówki :?

-- Dodane 08.11.2011 (Wt) 17:33 --

Odświeżam bo nikt nie pisze a zależy mi na tym by jeszcze coś z tego procka wycisnąć :slight_smile: