Witam !
Mam 17 lat i od dłuższego czasu przymierzam się do ECDL. Warto go zdać ? Czy może iść na ECDL-A ? ( Advanced ) .
Jaki jest cennik za wszystkie moduły ? Może ktoś go już zdawał ?
Witam !
Mam 17 lat i od dłuższego czasu przymierzam się do ECDL. Warto go zdać ? Czy może iść na ECDL-A ? ( Advanced ) .
Jaki jest cennik za wszystkie moduły ? Może ktoś go już zdawał ?
Piotruś17 , moim zdaniem warto, każdy certyfikat jest potrzebny, podnosi Ci rangę jak będziesz dawał CV do pracy.
Polecam jeszcze zrobic inne certyfikaty.
Masz tu do wyboru jaki certyfikaty, ciebie interesuje chyba sam ECDL, klikasz i po lewej stronie masz opłaty.
aha dzięki
Ja też sie do niego przymierzam Ale nie znalazłem odpowiedzi na jedno z moich pytań. Czy tam są jakieś ograniczenia wiekowe ?
z tego co wiem to jest od 8 do 70 lat
MrPigmej , podałem stronę, nie łaska było wejść i poczytać trochę ?
jaki jest koszt egzaminu w razie gdy się nie zda za pierwszym razem??
bo mam zle przeczucia…
Właściwie to nie wiem czy ECDL może się kiedykolwiek przydać. Na pewno jeżeli chce się wybrać zawód informatyka/lub pokrewny to nie ma sensu, dlatego że takie rzeczy, nawet jak w Advanced to powinno się mieć w małym palcu Według mnie ECDL może być przydatny raczej dla starczych osób, które chcą np. zatrudnić się w funkcji księgowego/księgowej itp.
Ja zdawałem tylko dlatego że w szkole było za darmo, inaczej bym sobie nie zawracał głowy czymś takim.
Więc również polecam się spytać w szkole czy czasami nie dofinansują Ci takiego certyfikatu, z tego co wiem to są na to pieniądze z UE, a jak nie to z gmin itd.
a dokładnie jak to się zdaje ?
mam jeszcze jedno pytanie. czy wszystkie informacje ktore sa do egzaminu potrzebne znajduja sie w ksiazkach? czy trzeba jeszcze z jakis innych zrodel korzystac :?: :?: :?:
Chodzi o te książki od ECDL? Tak, bez problemu możesz się nauczyć wykorzystując tylko te książki.
laki000 , trzeba się skontaktować z jednym z egzaminatorów i ustalić termin i miejsce zdawanie egzaminu. U mnie było tak, że egzaminator przyjechał do szkoły, jednak jeżeli zdajesz sam to raczej będziesz musiał gdzieś pojechać
Dodam jeszcze że od czasu kiedy ja pisałem mogło się coś zmienić, więc najlepiej upewnić się i poczytać na stronie ECDL’a.
ECDL to strata czasu i pieniędzy… już lepiej za te pieniądze przygotować się na Microsoft Certified Professional (MCP) dla pracodawcy lepiej brzmi…
Podobno na egzaminach ECDL nic się nie robi wystarczy zapłacić lub dobrze zagadać i po sprawie… Poza tym głupia nazwa European Computer Driving Licence jak dla 5 latka…
dobrze wiedzieć ze sama ksiazka wystarczy. jutro mam egzamin i troche sie boje ze nie dam rady.
a co do opini ze ecdl to strata kasy to musze przyznac ze gdyby nie to ze w mojej szkole jest to sponsorowane to chyba sama bym sie nie zglosila.
ECDl zwalnia z zajęć TI na studiach i daje Ci punkty na wybrane kierunki, ja sama mam już 3 moduły;];]
Można od razu zdawać egzaminy?