Witam. Niedawno zainstalowałem sobie Linux Mint i pobrałem nań paczkę z Eclipse C++. Program uruchamia się normalnie, natomiast przy próbie kompilacji pojawia się komunikat:
Launch failed. Binary to found.
Szukałem po wątkach na stackoverflow i na ile rozumiem po angielsku, najprawdopodobniej chodzi o to, że Eclipse C++ nie posiada, albo nie może znaleźć domyślnego kompilatora. No więc wydawało mi się logiczne, wskazać jakoś ścieżkę do g++, tyle że to dalej nie działa, albo coś źle robię. Czy ktoś miał podobny problem albo po prostu wie jak to naprawić? Byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
Nie wiem, miałem trzy porównania. Geany, które moim zdaniem jest strasznym badziewiem, dev C++ chyba w ogóle nie jest dostępny na Linuxa i Eclipse, które przynajmniej do Javy sprawdzało się bardzo dobrze. O tych wymienionych przez Ciebie chyba tylko słyszałem.
OK. Nie trzeba było szukać na StakOłverflołach i w dokumentacjach (z resztą ciekawe czy dla Ciebie plik readme z Eclipse byłoby łatwą lekturą ). Było trzeba wpisać w YouTube:
launch failed binary not found
i wyskoczyło mi to: https://www.youtube.com/watch?v=LM3wD7UN3nA&t=220s no i działa. A co do tej wtyczki z C++ do Eclipse znajdującego się w repozytorium to oczywiście da się to zrobić, tyle że jeżeli problem występował na początku, to pozostanie zarówno przy instalacji z repozytorium jak i rozpakowując Eclipse z paczki bez instalacji. Przynajmniej w moim przypadku. Tak czy inaczej, dzięki za pomoc, pozdrawiam!