mam prośbę, mianowicie zaczynam programować w c++, mam różne kompilatory(środowiska IDE) ale chcę używać eclipse, jednak nie mogę nigdzie znaleźć spisu wtyczek potrzebnych do (wygodnego) programowania w c++.
Czy mógłby mi ktoś podać taki spis wtyczek, jakie muszę doinstalować do eclipse żeby można było pisać programy w c++.
PS. czy eclipse ma autouzupełnianie kodu? Jeśli tak to jaka to wtyczka?
oczywiście że tam patrzyłem, szkoda że jeszcze linka do google nie dałeś. Tam jest tych wtyczek za dużo, i do wszystkich języków, więc musiałbym poprzeglądać wszystkie kilkaset, poczytać opisy po angielsku (a nie wszystko rozumiem) i wybrać która ewentualnie może się przydać.
A mi chodzi o pomoc osoby która już w eclipse programuje w c++ i ma zainstalowane niezbędne wtyczki.
Wszystko jasne. Pytanie to nie jest “nie mogę znaleźć” tylko “jestem zbyt leniwy, żeby poszukać - niech ktoś poszuka za mnie i nie cwaniaczy”. Powodzenia!
napisałem że nie mogę znaleźć SPISU wtyczek potrzebnych do programowania w c++ a nie że nie mogę w ogóle znaleźć wtyczek do eclipse. Chciałem skorzystać z doświadczenia osób które pracują już w eclipse i wiedzą które wtyczki są potrzebne (a nie tych którzy nic nie wiedzą a się tylko wymądrzają - nie chodzi mi o ciebie ERROR22, ty przynajmniej chciałeś pomóc). A poza tym napisałem że z angielskim u mnie nie specjalnie więc trochę trudno przeczytać kilkaset opisów wtyczek po angielsku jak nie najlepiej się zna ten język.
Większość wartościowych informacji dla programistów jest w języku angielskim. Znajomość j. angielskiego jest więc praktycznie niezbędna do osiągnięcia czegokolwiek w tej projesji. Ucz się.
Generalnie jednak nie dziw się, że nikt nie próbuje Ci pomóc “krok po kroku” - jeśli silisz się na złośliwości (“szkoda że jeszcze linka do google nie dałeś”) to na mizianie nie licz. Zresztą Google po wpisaniu eclipse C++ serwują dokładną odpowiedź na Twoje pytanie. Potrzebujesz CDT.
ok, przyznaję, ta złośliwość nie była potrzebna, chciałem tylko w ten sposób zaznaczyć że nie jestem z tych którzy nic nie szukają i od razu lecą na forum z pytaniem, ale tamto zdanie nie było na miejscu. sorki.
a co do mojego angielskiego to rozumiem w większości normalny tekst, jednak w tamtych opisach było za dużo specjalistycznych słówek - to tak na usprawiedliwienie