Edycja rejestru

Mam problem albo raczej pytanie, czy ingerencja w rejestr systemu Windows XP jest nie zgodna z licencja??

A jeżeli tak to czemu w szkołach uczą edycji rejestru??

W takim bądź razie nielegalne by były programy do usuwania wpisów z rejestru, czy optymalizacji, a takie nie są :slight_smile:

Nie słyszałem, aby o było nielegalne. Raczej nie łamiesz tym licencji. Choć np w przypadku Visty, gdy chcemy włączyć interfejs AERO w Home Basic i zmienimy wpisy to jednak będzie to złamanie licencji. Hmm… Kurcze sam się nad tym nie zastanawiałem. Ale jakby ktoś miał jakieś konkrety to piszcie :wink:

Pozdrawiam :slight_smile:

Zgodne z licencją, w pomocy Microsoft można przecież znaleźć problemy, które rozwiązuje się za pomocą “grzebania” w rejestrze.

A520 ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę więc zapoznać się w pierwszej kolejności z całym regulaminem forum, a następnie używając przycisku zmien.gif

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika oraz mogą zostać wyciągnięte konsekwencje w postaci ostrzeżenia.

A nie zastanowiłeś się, po co Microsoft udostępnia w Windows XP aplikację regedit.exe!