pierwsza linijka to linijka 44, gdyby tylko ją poprawił to w tych dalej byłyby błędy. teraz jest OK - u mnie na localu działa. Błąd był taki, że serwer myślał, że echo kończy się na znaku " w i potem mu brakowało znacznika ; kończącego funkcję. Jak w echo są takie znaki (lub ') należy dać backslasha przed nim
Tak wiem, że coś jest nie tak w 44 linijce.Nie będę ukrywał o php wiem tyle co i nic.
44
echo "
$lista[$i]";[/code]
A dlaczego podczas dodawania lub edycji danego pliku pojawia się błąd?
Edycja:
[code]Warning: fopen(1.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/strona/edit/index.php on line 53 Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/strona/edit/index.php on line 54 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/home/strona/edit/index.php on line 55
Dodawanie nowej strony:
Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file 2 because Permission denied in /home/strona/edit/index.php on line 21
Warning: chmod() [function.chmod]: No such file or directory in /home/strona/edit/index.php on line 22
A o uprawnieniach ktoś pamięta? Próbujesz coś zapisać przez PHP, czyli dany katalog plik musi mieć uprawnienia 777 lub w innej notacji rwxrwxrwx (dla plików wystarczy 666 lub rw-rw-rw)