Edycja strony z poziomu przeglądarki

Witam.

Znalazłem ciekawy temat na na tym forum co świadczy o tym też, że szukałem zanim walnąłem kolejny pewnie niepotrzebny temat.

Oto on :arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/edycja-strony-poziomu-przegladarki-php-t95147.html

Interesuje mnie skrypt w drugim poście.Gdy wrzuciłem plik na serwer wywaliło mi błąd

Co może być nie tak?

CMS mnie nie interesuje…

Z góry dziękuje za pomoc.

Dobra, już wiem co jest źle:

popraw ten fragment (ma wygladać tak jak tu:

echo "
$lista[$i]";

echo " - usuń";

echo " - zobacz";[/code]

pierwsza linijka to linijka 44, gdyby tylko ją poprawił to w tych dalej byłyby błędy. teraz jest OK - u mnie na localu działa. Błąd był taki, że serwer myślał, że echo kończy się na znaku " w i potem mu brakowało znacznika ; kończącego funkcję. Jak w echo są takie znaki (lub ') należy dać backslasha przed nim

Tak wiem, że coś jest nie tak w 44 linijce.Nie będę ukrywał o php wiem tyle co i nic.

44

echo "
$lista[$i]";[/code]

A dlaczego podczas dodawania lub edycji danego pliku pojawia się błąd?

Edycja:

[code]Warning: fopen(1.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/strona/edit/index.php on line 53 Warning: fputs(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/strona/edit/index.php on line 54 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/home/strona/edit/index.php on line 55
Dodawanie nowej strony:

Warning: touch() [function.touch]: Unable to create file 2 because Permission denied in /home/strona/edit/index.php on line 21

Warning: chmod() [function.chmod]: No such file or directory in /home/strona/edit/index.php on line 22

cały skrypt ma bugi, nie można ich wiecznie naprawiać!

lepiej poszukaj innego, a ja, poprzez moje poprawki naprawiłem bug z pierwszego postu, ale nie można cały czas kolejnych naprawiać

A o uprawnieniach ktoś pamięta? Próbujesz coś zapisać przez PHP, czyli dany katalog plik musi mieć uprawnienia 777 lub w innej notacji rwxrwxrwx (dla plików wystarczy 666 lub rw-rw-rw)

Dobra, dziękuje za pomoc ale to nic z tego nie będzie.Biorę się w garść,zawijam rękawy i zaczynam się uczyć php.Pozdrawiam.

Polecam wikibooks. To co tam jest, wystarczy, żeby takie coś napisać. W razie czego pisz w tym temacie, to może będę w stanie pomóc