Edycja szablonu flash

Witam,

pobrałem darmowy szablon flash i chciał bym go dostosować do swoich potrzeb.

http://www.flashmo.com/preview/flashmo_071_sunrise

Chciałbym zaznaczyć że jest to mój pierwszy kontakt z flashem, na początek chciałbym zmienić:

• obraz tła;

• nazwy podstron oraz tekst.

Czy do tego potrzebuje specjalnego programu? przeglądałem zawartość plików xml i nie znalazłem tam wszystkiego co chciał bym zmienić.

Dziękuje i pozdrawiam.

Wg mnie pchanie się we flasha nie ma dziś najmniejszego sensu. Chodzi jak czołg, działa tylko na PC (w sumie tylko Windows ma aktualną wtyczkę flash), pozycjonuje się tragicznie o ile można powiedzieć, że się pozycjonuje - a bez pozycjonowania strona nie istnieje.

ja nie mam konta żeby sprawdzić co to w ogóle jest w tym linku.

nie polecam stron na fleshu lepiej zainstaluj wordpress.org masz setki darmowych szablonów wtyczek,łatwe zarządzanie stroną

Edycja obrazów w gotowych szablonach Flash jest bardzo trudna i żmudna, nie zawsze możliwa.

Tak jak koledzy wyżej, polecam jednak rezygnację i spróbowanie innych rozwiązań, które obecnie są już lepsze od Flasha.

Co w takim razie polecasz?

@michaldeo Flash prędzej czy później odejdzie do lamusa, kiedy ostatnio widziałeś nowo powstałą stronę opartą w całości na flashu? Dawno. Myślałeś nad tym jak twoja strona będzie wyglądać na różnych ekranach, albo jak będzie się wyświetlać w wyszukiwarce?

Postaw sobie coś na gotowym otwartym CMS, wybierz jakąś ładną skórkę i masz na szybko stronę którą możesz dowolnie modyfikować.