Jestem tutaj nowy także mam nadzieje że trafiłem do właściwego działu. Jeżeli nie, z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.
Przejdźmy do tematu:
Otwieram serwer do gry i potrzebuje zedytować plik autopathujący .EXE a dokładniej jego zawartość czyli grafikę tła, tekst, opisy buttonów i same buttony.
Przeszperałem neta i 2 godziny poszukiwań nie dały rezultatu po za tym że jedyne na co trafiłem to na MiTeC EXE Explorer ale jak sama nazwa mówi, tylko exploruje a nie edytuje. Piszę o tym programie dlatego ponieważ tylko on jeden pokazał mi treści które zawiera plik .exe czyli to co pojawia się po jego uruchomieniu; logo, akcje przycisków i ich opisy itp.
Po części jestem zielony jeżeli chodzi o programowanie ale nie jestem też żółtodziobem i szybko się uczę
Resource hacker. Ale to zadziała tylko jeśli plik ma zasoby zgodne ze standardem - jak programiści wpadli na jakieś własne rozwiązanie to nic nie wykombinujesz.
I tu się mylisz. Ogólna zasada działania jest taka sama, jednak jeden może posiadać unpacker, drugi zaś nie. A autorowi tematu chyba najlepiej będzie polecić
i [to forum](http://www.uw-team.org/forum/index.php).