Edytowanie w flashu

Hej wie ktoś jakim programem/jak edytować np. nazwy w rozszerzeniu flash?

Jeśli zmienisz rozszerzenie nazwy pliku plik może stać się niezdatny do użytku.

1 polubienie

czyli nie da rady?

Czy Tobie chodzi o edycję gotowej animacji we flashu?

Ja mówię o edytowaniu elementów takich jak: Nazwa Użytkownika itd. ogólnie edytowanie raczej samych napisów w tym programie.

W jakim konkretnie programie?

ps. swoją drogą to jest dział SPRZĘTOWY.

To ty chcesz w końcu edytować nazwę pliku, rozszerzenie, nazwę zmiennej, wartość zmiennej, czy może jeszcze coś innego?

O kurczę dam sobie głowę uciąć, że temat zakładałem w dziale “Poszukiwanie Oprogramowania”
Mówię o programie : Adobe Flash Player
Chcę np. w grze w tym programie edytować jakąś nazwę.

https://www.adobe.com/products/animate.html

Może coś pomieszałem: Ten program to rozszerzenie do chrome. Bez niego nie odpalimy niektórych gier przeglądarkowych.

Czyli chcesz edytować gotową animację i używasz Adobe Flash Playera w przeglądarce Chrome.
Czy ta gra, którą chciałbyś edytować jest zapisana w pliku SWF czy FLA?

A w jaki sposób to sprawdzić?

Podaj link do tej konkretnej gry.

1 polubienie

Jestem na telefonie, posiadam roota i adblocka, więc blokuje mi stronę z grą (nie wiem czemu) mogę podać nazwę: League of Angels 3

Nie zmienisz bo nie masz tego pliku to gra przeglądarkowa.

A to szkoda :frowning:

@anon43200831 @januszek1996-00
A ten program?- Sothink SWF Decompiler
Czytałem gdzieś, że on sobie z takim czymś poradzi.

Nie masz plików ""bazowych na komputerze, grasz bo logujesz się przez własne konto. Jak chcesz edytowac coś czego nie masz

Ten jest podobno lepszy: https://github.com/jindrapetrik/jpexs-decompiler

Sam plik swf możesz sobie ściągnąć. Ale nawet jak odpalisz go lokalnie to i tak będzie się łączył ze zdalnym serwerem na którym są profile kont graczy:

A nie zawsze, czasem lunchcery gry nie chcą się dogadać po zmiksowaniu z np. flash player projektorem w plik wykonalny. A jak się osobno uruchomi, bez “kompilowania” to ruszają.