Efekt linii

Witam. Nie wiem jak uzyskać efekt taki jak w załączonych niżej obrazkach. Dodam iż chodzi mi o TŁO… tzn. te linie, które je tworzą głównie po lewych stronach obrazków. Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem i nie mam pojecia czy zostało to wykonane po przez jakies brushe, zabawe warstwami , czy jeszcze cos innego :slight_smile: Może zna ktoś jakiś tutorial? PROSZĘ o pomoc.

logokv1.th.jpgloginja3.th.jpgwelcomeao4.th.jpg

prawdopodobnie… chodz nie jestem pewnien… filter --> Artistic --> plastic warp… ja taki efekt w ten sposob uzyskuje ale uzywam ps cs 2

Ale przecież nie uzyskam takiego efektu na pustej warstwie, najpierw chyba trzeba na nią coś nałożyć… brush czy coś… albo zwykle gryzmoly ołówkiem :slight_smile:

Już sam nie wiem czym zrobić te rysy ;/

Rysy, zabrudzenia - to Ci się może przydać do wykonania własnego pędzla oraz to: Tryby mieszania (Blending Modes), Maskujemy Photoshopa - Quick Mask Mode, Techniki zaznaczania/wycinania - do uzyskania końcowego efektu

Ale o pionowe pochyłe w prawo linie chodzi czy te poziome świetlne

Mam na myśli te linie które są nad napisem GAME , są one jakby wypukłe. Na myśl przychodzi mi jeszcze nałożenie jakiejś tekstury z rysami i zmniejszenie jej krycia - widać na tych szerokich paskach jak i na czarnym tle, że są one poniszczone :slight_smile:

Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział co mam na myśli :

untitled1yb3.jpg

Shot at 2007-08-03

No i dobrze myślisz :slight_smile: Użyj tych tekstur no i baw się przejściami :slight_smile:

gamecoreda2.th.png

No właśnie nie moge znaleźć odpowiedniej tekstury. A jeszcze “maźgały” TYM KOLOREM na obrazku zostały zrobione brushem?? Tak mi się wydaje :slight_smile:

no raczej bruszem :wink: potem odpowiednio rozmyć i gotowe :slight_smile:

A co do tekstury to sam możesz sobie ją zrobić :wink:

Na “filmie instruktażowym” pokazałeś jak nałożyć teksture, a nie jak ją zobić ;). Można wiedzieć czy ten brush skądś ściągnąłeś czy sam zrobiłeś. Był bym wdzięczny :slight_smile:

No ten brush już tam był jak zauważyłeś pracuje na PSP9 i jeśli chcesz to zrobić w PS to tam też pewnie są podobne brushe :wink:

No podobnie :wink:

No fajnie Ci to wyszło :slight_smile: Też się troszke pobawie jak znajde wolny czas. Dzięki za pomoc :slight_smile: :slight_smile: