Witam. Nie wiem jak uzyskać efekt taki jak w załączonych niżej obrazkach. Dodam iż chodzi mi o TŁO… tzn. te linie, które je tworzą głównie po lewych stronach obrazków. Nie jestem zaawansowanym użytkownikiem i nie mam pojecia czy zostało to wykonane po przez jakies brushe, zabawe warstwami , czy jeszcze cos innego Może zna ktoś jakiś tutorial? PROSZĘ o pomoc.
prawdopodobnie… chodz nie jestem pewnien… filter --> Artistic --> plastic warp… ja taki efekt w ten sposob uzyskuje ale uzywam ps cs 2
Ale przecież nie uzyskam takiego efektu na pustej warstwie, najpierw chyba trzeba na nią coś nałożyć… brush czy coś… albo zwykle gryzmoly ołówkiem
Już sam nie wiem czym zrobić te rysy ;/
Rysy, zabrudzenia - to Ci się może przydać do wykonania własnego pędzla oraz to: Tryby mieszania (Blending Modes), Maskujemy Photoshopa - Quick Mask Mode, Techniki zaznaczania/wycinania - do uzyskania końcowego efektu
Ale o pionowe pochyłe w prawo linie chodzi czy te poziome świetlne
Mam na myśli te linie które są nad napisem GAME , są one jakby wypukłe. Na myśl przychodzi mi jeszcze nałożenie jakiejś tekstury z rysami i zmniejszenie jej krycia - widać na tych szerokich paskach jak i na czarnym tle, że są one poniszczone
Gdyby ktoś jeszcze nie wiedział co mam na myśli :
Shot at 2007-08-03
No właśnie nie moge znaleźć odpowiedniej tekstury. A jeszcze “maźgały” TYM KOLOREM na obrazku zostały zrobione brushem?? Tak mi się wydaje
Na “filmie instruktażowym” pokazałeś jak nałożyć teksture, a nie jak ją zobić ;). Można wiedzieć czy ten brush skądś ściągnąłeś czy sam zrobiłeś. Był bym wdzięczny
No ten brush już tam był jak zauważyłeś pracuje na PSP9 i jeśli chcesz to zrobić w PS to tam też pewnie są podobne brushe
No podobnie
No fajnie Ci to wyszło Też się troszke pobawie jak znajde wolny czas. Dzięki za pomoc