Witam, korzystam w sieci na Uniwersytecie. Mam problem dosc dziwnej natury bo kilka tygodni temu, na kazdym kompie bylo gg. Po jakims czasie ktos to usunal, co wiecej nie mozna bylo wejsc na strone!! Pozakladali blokady polegajace na tym ze za kazdym razem gdy w adresie strony wystepuje pelna nazwa gg, zamyka okno przegladarki!!. Probowalem nawet z tlenem. Probowalem tez wejsc na czata. Wszystko poblokowane. Na calym uniwersytecie. Wszystkie komputery sa polaczane, moze sa tez monitorowane. MAJA TUTAJ WSZEDZIE POINSTALOWANY PROGRAM NETWARE i wydaje mi sie ze to on jest odpowiedzialny za te ograniczenia. Czy kto moglby mi wyjasnic jak go zneutralizowac, bo nie lubie byc ograniczany a jestem tutaj daleko od domu i tesknie i chcialbym sobie pogadac. Internet kosztuje ok 14 zl za godzine!
Spróbuj Skype’a
probowalem wszystkie komunikatory zasyanawialem sie czy jest jakas strona ktora umozliwia komunikacje z messengerem bez jego instalacji na kompie
Z tego co mi wiadomo to nie ma
A co do:
Jeśli monitorują całą sieć to raczej cięzko będzie to obejść - tak mi się wydaje :?
A nawet jeśli Ci sięuda to i tak dojdądo tego skąd, kiedy i kto
Lepiej daruj sobie takie eksperymenty - bo możesz
mieć większe problem a Adminem UNI-LUTON5
Sieć uniwersytecka jest przeznaczona do celów edukacyjnych a nie pogaduszek na czatach czy komunikatorach. Administartor sieci ma prawo zablokować dostęp do wyżej wymienionych. Jeżeli chcesz skorzystać z neta do celów prywatnych proponuję kafejkę internetową. A cena 14 zł za godzinę to istny kosmos.
Yo…gg nie da sie zainstalowac czy sciagnac??..jak sie nie da sciagnac to pomoze przeicez link bezposredni…o ile rzeczywiscie nie da sie sciagnac, bo nie zrozumialem tego posta i moze gg nie dzialac:)
Nie działa bo zablokowali. Nie chodzi tylko o ściągnięcie.
Totalna inwigilacja - skąd my to znamy? E- mali tez podgladają / blokują?
;/
Może Sktype będzie chodzić? -to dziala na zasadzie p2p.
W skype …Rozmowa Kontrolowana…
Tu masz odpowiedź
Jest to sieć Uniwersytetu w Luton
Ponieważ uważam, że nie jest to forum
do “nauki inaczej”, więc topic zostaje zamknięty