Ekran odbierania telefonu HTC ONE S

Witam

Mam pewien nietypowy “problem”.Chodzi o to,że chciałbym mieć jednolity system odbierania telefonu w htc one s.Gdy telefon jest odblokowany to ekran odbierania połączenia wygląda inaczej niż w stosunku do zablokowanego telefonu.

Przepraszam,za jakość zdjęć,ale wystarczą one do przyglądnięcia się o co chodzi.

Odblokowany telefon

Zablokowany telefon

Interesowałby mnie wygląd z pierwszego zdjęcia.

Już kombinowałem w ustawieniach personalizować styl blokady telefonu ,ale nic nie dało.

Pozdrawiam

wydaje mi się, że nie da się tego zmienić. W moim HOSie jest tak samo.

Podejrzewam, że to jest forma zabezpieczenia przed przypadkowym odebraniem połączenia: gdy tel jest zablokowany, to musisz przeciągnąć słuchawkę [gdyby był ekran z tego I obrazka, można by przypadkowo odebrać połączenie].

ale nie rozumiem,dlaczego jest raz tak jak na pierwszym foto a raz tak jak na drugim ,na przemian ;/

wydaje mi się, że ze względu bezpieczeństwa:

• jeśli tel jest wygaszony, to rysunek I: musisz przeciągnąć, stąd wyeliminowane jest ryzyko przypadkowego odebrania połączenia, gdy telefon znajduje się np. w kieszeni;

• jeśli telefon jest aktywny, to wystarczy kliknąć, stąd inny wygląd ekranu odbierania

a czemu tego bardziej nie ujednolicili, to nie mam pojęcia [w sumie mogli zrobić wszystko w jednym stylu tylko zachować te 2 opcje, czyli przeciągnięcie i kliknięcie].

Jeśli bardzo Ci to przeszkadza, sugeruję instalacje jakiegoś innego ROMu [ale nie wiem, czy tylko dla tego warto go zmieniać. Na HOS wyjątkowo dobrze działa stockowy ROM].

Być może kiedyś pojawi się android 4.2 na naszego HOS (a wraz z nim Sense 5) - może tam się coś zmieni.