Ekran się wyłącza podczas grania.Proszę o pomoc!


(Matuzon5) #1

Przywracam stary temat.Kupilem płyte główną MSI G41M-SP20,CPU INTEL CORE 2 DUO 3.0GHZ,karte graf. PALIT GEFORCE GT 440 ,chodzenie CPU SPIRE 526S7-1.

Problem polega na tym ze gdy gram w gre po 2, 3 godzniach robi sie czarny ekran z napisem BRAK SYGNAŁU,ale nadale komp chodzi.Poradziliscie mi bym kupił zasilacz i tak zrobilem to CHIEFTEC GPA-450S8 (80+) 450W - BULK.Wczoraj po 5 godzinach dzieje sie to samo.Na prawde nie wiem co mam robic .Z góry dzieki.


(igrek) #2

Spróbuj inne sterowniki do karty graficznej.


(Matuzon5) #3

Nie sądze ze to cos pomoze gdyz podlączylem pod zintegrowaną i bylo to samo


(Drobok) #4

Wyłącz reset po bsodzie i podaj kod :slight_smile:


(Agatonster) #5


(djosdanielos) #6

skoro na integrze dzieje się to samo to kartę można wykluczyć

może być problem z pamięcią ram ile masz kości ?najlepiej ściągnij jakiś program do testowania pamięci albo wyciągnij najpierw jedną kość i sprawdź czy dalej będzie się wyłączać potem następną

po tym jak robi się czarny ekran gdy zresetujesz PC to po uruchomieniu go słychać pikanie np. kilka pojedynczych piknięć ??


(Matuzon5) #7

Dobra.ale od wczoraj od godziny 21 nie moge go uruchomic.(wlączam go i cały czas jest czarny ekran ale komp chodz).Ram mam 4GB ddr3 w jednej kosci


(Drobok) #8

W twoim poprzednim temacie polecono ci byś sprawdził temperatury. Moim zdaniem sfajczyłeś proca :slight_smile:


(Matuzon5) #9

Wczoraj sprawdzałem nie przewyższała 35 stopni


(Drobok) #10

Hmm dość ciekawa sprawa. Praktycznie każdy podzespół który zakupiłeś mógł mieć jakąś wadę fabryczną. Głównie chodzi o mobo / proca / grafikę, bowiem to może spowodować taką usterkę. Musisz gdzieś przetestować.


(Matuzon5) #11

Wyciągnelem core 2 duo i włozylem starego celerona i działa.Nie wiem czemu core 2 nie działa ale zawsze na procku bylo okolo 28-30 stopni.CHciałbym dodac ze dwurdzeniowy byl uzywany a chłodznieni cos dziwnie wolno chodziło.Więc nie wiem kogo posądzic chłodznie czy sprzedawcę


(Boshi) #12

Wg mnie, jeżeli na tą chwilę rozwiązałeś problem (uwalony procesor) to tak :

Uwalone czujniki, w rzeczywistości procek mógł mieć ok 70-80C , ciężko to stwierdzić, musiałbyś ręcznie sprawdzić. Sprawdź jeszcze ten wentylator, podpinając go i zobacz w biosei jakie ma obroty i czy jest możliwość przestawienia opcji na max.


(Matuzon5) #13

Mam pytanie jak się zwiększa szykosc wentylatora w biosie?bo nigdzie w necie nie znalazlem szczegółowego opisu


(Boshi) #14

Nie pamiętam dokładnych opcji, ale jest coś o ile jest taka możliwość jak cpu fan 1 itd.