Ekran śmierci/Blue screen. Vista sp2


(Szynszyla95) #1

Przeniosłem ten temat z poprzedniego działu, gdyż ten jest bardziej adekwatny do tematu.

Temat poruszany, ale nie znalazłem tematu by działo się to na Vista SP2.

O tym już chyba wszyscy słyszeli, ale u wielu w różnych momentach. U mnie bywa to ( to pewnie nie ma znaczenia, ale tylko z rana xD) podczas włączania systemu - ładuje się pasek zadań, pulpit, a czasem nawet kilka programów zdąży się załadować. Potem niebieski komunikat i otwieranie przes system awaryjny i przywracanie.

Szukałem już łatek/poprawek ale do na SP2 -nie znalazłem. Gdzieś nawet czytałem, że w Microsoft miał do SP2 dołączyć tą poprawkę.

Dobra przejdę do problemu.

Sygnatura problemu

Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen

Wersja systemu operacyjnego: 6.0.6002.2.2.0.768.3

Identyfikator ustawień regionalnych: ****


Pliki pomagające opisać problem

Mini011910-01.dmp

sysdata.xml

Version.txt


Wyświetl tymczasową kopię tych plików

Ostrzeżenie: Jeśli problem został spowodowany przez wirusa lub inne zagrożenie zabezpieczeń, otwarcie kopii tych plików może zakłócić działanie komputera.


Dodatkowe informacje o problemie

BCCode: 50

BCP1: B164702C

BCP2: 00000000

BCP3: 8E67B37B

BCP4: 00000000

OS Version: 6_0_6002

Service Pack: 2_0

Product: 768_1

Tak więc czekam na wasze porady, za co z góry będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.


(Jaroslaw160) #2

Siema, scjągasz program (BlueScreen View) w pisz e w google to ci znajdzie ten program, bo tym programem można odczytać plik (Mini011910-01.dmp),wybiersz opcje advanced options klikasz na to i ci się wyswietli (C:\Windows\minidump) i klikasz ok i cię wyświetli dump File: kod błędu np.(0x000005f..), a na File name: jaki program powoduje błąd.

Kod błędu w piszesz w google to ci znajdzie napewno.

Pozdrawiam


(Szynszyla95) #3

Kod błędu znam. To 0x000000D1, a poza tym ten program coś nie chce działać u mnie. Nie pisać zebym wpisał ten kod w google, bo juz kilkanaście godzin przy tym spędziłem. Dodam ze reistalowałem sterowniki od karty dźwiękowej co też powinno pomóc. Ktoś wie coś więcej ? czy nie było by najlepiej recavery zrobic ?

A jeszcze jedno, ten plik mini.... można podejrzeć przez WINrar.


(Jaroslaw160) #4

http://support.microsoft.com/kb/810980 poczytaj...


(Szynszyla95) #5

ech..

po 1 : byłem na tej stronie

po 2 :

Informacje zawarte w tym artykule dotyczą:

Microsoft Windows XP Professional Edition

Microsoft Windows XP Home Edition

Microsoft Windows 2000 Server

Microsoft Windows 2000 Advanced Server

Microsoft Windows 2000 Professional Edition

po 3 : nie mam myszy firmy Logitech


(Jaroslaw160) #6

Napisz do microsoftu maila na stronie pomocy technicznej, o opisanym problemie. . . .


(stream) #7

Ghost666 , zaktualizuj sterowniki (słyszałem gdzieś że mogą się konfliktować), przeczyść rejestr CCleaner'em, Wyłącz i włącz przywracanie na dyskach.


(Szynszyla95) #8

Ok, przeskanuje przez menadżera czy nie ma jakis nowszych sterowników, ale nie wierze ze to pomoże.

CClaner raczej nie pomoże, z reszta już czyściłem rejestr.

Dopuszczam jeszcze jedną opcję, otóż mogło być że jeszcze zanim zainstalowałem SP2, mogło mi się to przydarzyć. Ale to i tak chyba powinno naprawic...

Nie wiem, w każdym razie najlepiej było by gdyby ktoś rzucił linkiem do takowej poprawki. Ale i tak chyba za kilka godzin zajrzę tutaj z czystego kompa :stuck_out_tongue:

-- Dodane 23.01.2010 (So) 18:40 --

No jest nieciekawie, zrobilem recavery ( tutaj tez bywali niepsodzianki...) A teraz komp muli, jak stado krow wleczące sie po autostradzie...

W ogóle, zaraz po odświeżeniu przystąpiłem do konfiguracji, zgrywaniu danych, instalacji najwazniejszych programow i wylgladu.

Niby wszystko ładnie gdy tutaj nagle, znów niebieski ekran, tyle, że zaskoczony i oszołomiony tym co mi sie wyświetliło, nie zapamiętałem kodu błędu, ale kojarze cos jak by 0x000000F4 ale nie jestem w ogole tego pewien, co prawda- system sie zresetował i odzyskał sprawnosc, nie trzeba było awaryjnie uruchamiać, ale zaraz po tym komp zaczą bardzo wolno chodzić- jak wyżej wspomniałem.

Narazie zastanawiam się nad 3 opcjami;

-Zwiększenie pamięci przeznaczoną na plik stronnicowania ( lub inne mało szkodliwe, wpływające na wyglad i komroft działania komputera- opcje)

-Wylączenie UAC ( Kontrolera konta urzytkownika)

  • Co mało prawdopodobne, ale możliwe - wirus w BIOSie ....

co wy na to ?

A, nie podjemowałem żadnych kroków w zelu zwiększenia ramu, pamięci graficznej czy tez nie zamieiałem procesorów ( mam 2, chodzi mi o podstawowy na wspomagający, i na odwrot)

-- Dodane 25.01.2010 (Pn) 22:30 --

no co jest, panowie, burza muzgów ! xD


(edelmann) #9

Mam dokładnie to samo, od kilku dni, wczoraj robiłem reinstalacje systemu, przypadek identyczny kropka w kropkę, i nigdzie sensownej odpowiedzi, zauważyłem u mnie jedna rzecz, że najczęściej się tak dzieje gdy używam IE8, jeśli używam ff to jest ok.

proszę: Identyfikator ustawień regionalnych: 1045

Dodatkowe informacje o problemie:

BCCode: c5

BCP1: 00000004

BCP2: 00000002

BCP3: 00000001

BCP4: 81D308B3

OS Version: 6_0_6002

Service Pack: 2_0

Product: 768_1


(Szynszyla95) #10

Tej, dobre ! ja własnie dzisiaj próbowałem sie połączyc SuperLinkiem z kompem brachola (xp) i mi tez ******* blad c5 ^^

ale rowiązania nadal nie widze, ani do tej zagadki ani do nowej, ale u mnie narazie wszystko dziala wiec jest git :wink: