Witam, mam problem z moim laptopem. Gdy go uruchamiam pojawiają się losowe komunikaty o tym że losowe programy przestają działać. Wszystko zaczęło się od tego że wyczerpała mi się bateria podczas kopiowania jakiś plików. Gdy pojawia się komunikat o Eksploratorze, laptop przestaje reagować na cokolwiek po za okienkiem z błędem. Ponowne uruchomienie sprawia że wszystko inne działa przez krótką chwilę. Losowo pojawia się BSoD z Kernel data inpage error. Tryb awaryjny działa bez problemu. Byłem zmuszony zdjęcia zrobić telefonem inaczej się nie dało.
Jeśli ktoś zna rozwiązanie tego problemu, byłbym wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
Może to nie będzie wybitnie mądre, ale z poziomu trybu awaryjnego spróbuj przywrócić komputer do poprzedniego stanu - narzędzie przywracania. Może jak mu gwałtownie przerwało jakąś operację, nawet tak prostą jak kopiowanie, to uszkodziło jakiś plik systemowy. Działanie trybu awaryjnego sugeruje, że może chodzić o coś takiego - po prostu w awaryjnym nie ładuje w ogóle tego pliku, sterownika czy Bóg wie czego jeszcze i dlatego działa.
Start -> Wszystkie programy -> Akcesoria -> Narzędzia systemowe -> Przywracanie systemu
Mogłem coś pokiełbasić bo na codzień na makach siedzę i nie pamiętam, ale na pewno wygooglujesz.