mam taki problem, jak w temacie. nie mogę wyeksportować obrazka to popularnych formatów, takich jak: jpg, gif itp. oto screen:
coś mam źle z programem, czy co?
mam taki problem, jak w temacie. nie mogę wyeksportować obrazka to popularnych formatów, takich jak: jpg, gif itp. oto screen:
coś mam źle z programem, czy co?
Wybierasz opcję zapisz jako… czy eksportuj ??
No i może tak info na temat wersji…
to bez różnicy czy robię zapisz jako… czy eksportuj, to samo wychodzi
wersja 12
A co Ty chcesz wyeksportować ??
Możesz opisać problem szczegółowo ??
Za chwilę zacznie działać regulamin odnośnie nieregulaminowych podpisów. Usuń go.
no ja chcę wyeksportować plik corela na jpg
:sciana:
Jak chcesz wyeksportować plik corela ?? Możesz wyeksportować jedynie zawartość tego pliku. Pytając o szczegóły, chodziło mi właśnie o jego zawartość - grafika rastrowa, wektorowa… czy są zablokowane obiekty, czy są zaznaczone obiekty do eksportu…
to jest plik zapisany w formacie corel photo-paint, a ja chcę teraz go zapisać w formacie jpg
To znaczy ??
Właściwie z czego Ty to chcesz wyeksportować ?? Z Corela czy Photo-painta ??
Zresztą, to nie ma znaczenia. W obu przypadkach jest taka możliwość. Skoro nie możesz, to znaczy, że masz coś namieszane. No, ale skoro nie chcesz pomóc, to ja uciekam.
Dajesz “zapisz jako…”, wpisujesz nazwę, wybierasz rozszerzenie *.jpg - powinno wyskoczyć ostrzeżenie, że obiekty zostaną scalone z tłem i potem jeszcze tylko wybierasz kompresję JPG i po wszystkim - używam od lat Corela w różnych wersjach i zawsze tak było.
Gdzieś jest opcja - “spłaszcz”, coś takiego, chodzi o pozbycie się warstw i wtedy zapisze jako *.jpg
ps.
corel a corel photo-paint to dwa światy, więc trochę zamieszałeś
dobra już sobie poradziłem, dzięki za pomoc
sorki za zamieszanie, ale ja jestem początkującym użytkownikiem
To może napisz o co chodziło…