Miałem problem z zamknięciem komputera przez aplikację Elara i znalazłem informację, że jest to jakieś malware. Zainstalowałem Malwarebytes ale nie mogę uruchomić usługi. Poszukałem i znalazłem informację, żeby uruchomić usługę recznie w Services.msc. Ale… wyskakuje mi Error 577 że Win10 nie może uruchomić usługi bo to podejrzane oprogramowanie. Niestety rozwiązania tego problemu nie znalazłem.
Będę wdzięczny za pomoc z Elarą oraz spojrzenie na logi czy nie ma jeszcze jakiegoś innego shitu.
Nie znalazłem Elara lub podobne, ale plik naprawczy powinien odblokować możliwość uruchomienia ADWCleaner
Masz niekompletne sterowniki, zerknij do Menedżera Urządzeń. Potrzebujesz pomocy z uzupełnieniem, daj znać.
Jeśli to laptop możesz wyszukać jego model i pobrać sterowniki ale jeśli nie wiesz to PPM na określone urządzenie, właściwości, potem zakładka szczegóły i z listy rozwijanej wybierasz identyfikator sprzętu. Kopiujesz do Google i wyskoczy model urządzenia, wtedy pobierasz sterownik do niego ze strony producenta.