Witam, od razu powiem że jestem bardzo początkujący jeśli chodzi o pisanie kodu c++, trzeba mi było napisać kod służący do wykonywania eliminacji gaussa, napisałem coś takiego prostego:
Program coś tam oblicza lecz robi to źle, gdyż na końcu wychodzą jakieś nieskończoności i inne głupoty, czy ktoś byłby tak miły i doszukał się w tym kodzie co zrobiłem źle?
Jakie kroki podjąłeś póki co, w celu zidentyfikowania i naprawienia problemu? Brak doświadczenia nie tłumaczy braku zapału, więc zakładam, że zapał jest i coś mimo wszystko próbowałeś zrobić.
Swoją drogą: ciekawe, że to drugi w tym tygodniu program do eliminacji Gaussa. ;>
Porównywałem mój kod który odpowiadał za tą eliminację z działającym kodem, a okazało się że to przy wczytywaniu i wyświetlaniu danych był problem, natomiast nie widziałem na forum tematu ostatnio z eliminacją, gdybym znalazł to nie pisałbym swojego tematu, chyba że jakimś cudem przeoczyłem.
Dziękuję tomms za odpowiedź i wytłumaczenie co jest nie tak, poprawiłem te pętle i działa w porządku, jeszcze raz bardzo dziękuję