Email-który najlepszy?

Jaki jest najlepszy e-mail ?

Ale pod jakim względem? Oczekujesz czegoś więcej niż wysyłanie wiadomości? :smiley: Osobiście posiadam poczte na gmail-u i nigdy nie miałem problemu z dochodzącymi wiadomościami.

Pozdro :stuck_out_tongue:

Ja korzystam z 4 maili czyli z WP, O2, GG, G-MAIL.

Z WP nigdy nie miałem problemów (a tu już ponad 7 lat jeśli dobrze pamiętam) lecz jest strasznie dużo reklam.

O2 raczej odradzam jak im wykradli hasła zablokowali mi konto a żeby mi je odblokowali musiałem się męczyć prawie miesiąc.

GG jest nową pocztą ogólnie zadowolony jestem, niedawno wprowadzono tam pop3, smtp i imap. Trzeba jeszcze trochę posprawdzać.

A g-mail jest bardzo ok łatwy w obsłudze bez reklam i jak do tej pory bezproblemowy.

Ja używam dla allegro i ebay’a pocztę wp, a ogólnie GMail’a. Wg. mnie najlepsze…

Bierz Gmail’a, dostaniesz bardzo dobrą pocztę, którą możesz dostosować jak tylko chcesz [motywy, dodatki itd.]. Zero spamu w przeciwieństwie do np. Interii. O WP czy O2 się nie wypowiadam, bo nie korzystałem.

Poza tym od razu masz kalendarz itd. Bardzo dobry e-mail mam go od ok. 2 lat i sprawdza się świetnie.

Warty uwagi jest również odświeżony Hotmail.

Najbardziej zależy mi na malej liczbie spamów bo jak widzę moją pocztę na o2 to dziękuje bardzo …

Ja również polecam Gmaila. Mam dwa adresy, na jednym nie byłem ponad rok, wchodzę, a skrzynka pusta - zero spamu. Myślę że ma wszystko czego szukasz.

Dobra G-mail najlepszy , chciałbym jednak mieć drugi email ,na innej poczcie co polecacie ? :slight_smile:

odróżnij tylko spam od maili reklamowych na które zgodziłeś się zakładając bezpłatne konto - reklamy a nie spam to jest dokładnie to co dostajesz od o2.

ja korzystam z 3:

gmail - fajny, przejrzysty i wygodny, etykiety zamist folderów.

onet - moja pierwsza skrzynka, niezły antyspam zwłaszcza że tego adresu używam do wszelkich rejestracji.

o2 - przede wszystkim dla obługi z poziomu komunikatora tlen.

Szukajcie, a znajdziecie:

jaka-poczta-mail-t386948-60.html?hilit=jaka%20poczta#p2615920 .

Na blogu też były tematy związane z wyborem poczty. Co do najlepszej poczty - zawsze może postawić własny serwer poczty, wykupić domenę i sam decydujesz ile spamu dostajesz i czy w ogóle dostajesz. Tak poza tym co ten temat ma do działu sieci komputerowych?

Pozdrawiam!

Ogólnie poprzez wysłanie skanu dowodu osobistego i wypełnionego podania, nie podobało mi się to ale potrzebowałem odblokować dostęp do innych serwisów które też mi zablokowano wtedy ;/

ja polecam gmail, żadnych reklam ani spamu, i o to chodzi, po wcześniejszych doświadczeniach z wp/onet/o2 dziękuję to był koszmar.

ze strony najmail.pl wyślesz za darmo e-mail bez logowania się i nawet bez podpisu a dochodzi w kilka sekund na wszystkie poczty. Ja tak często pozdrowienia wysyłam bo nie lubię się logować. Nie ma tam też reklam ani nic takiego.

zastanawiam się nad zmianą poczty:

wp czy o2 - co bardziej polecacie?

Co za różnica, w wer darmowych będą reklamy i inny spam od ‘‘bizmesmenów’’ z Nigerii, jak chcesz koniecznie z tych dwóch to porównaj max rozmiar załącznika i pojemność. Lepiej założyć na gmailu (o ile nie masz nerwicy natręctw i nie boisz się że google będzie zbierać super tajne informacje o Tobie które mogą posłużyć FBI, CBA, i CSI Miami), lub hotmail dostaję pocztę od kogo chce, a nie 10 reklam, dodatkowo jest wirtualny dysk, sam ostatnio się na niego przestawiłem i jestem zadowolony w porównaniu do darmowej poczty na interii.