Emotikony w GG nie ruszają się


(Josip1) #1

:shock: Od pewnwgo czasu emoty w moim Gadu Gadu przestały się ruszać-co jest?


(Damian) #2

Nie podpinaj się do cudzych tematów tylko rób własne .


(fiesta) #3

Wydzielono z innego topica.


(Maniooo666) #4

Witam,

pewnie to:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... nternetowe


(Lolyt Xd) #5

narzędzia>>opcje internetowe>>zaawansowane>>multimedia>>odtwarzaj animacje na stronach sieci web :]


(ws) #6

Mam taki sam problem

Używam opery i w opcjach mam zaznaczone: Odtwarzaj animacje gif.

Dlaczego więc nic się nie rusza?

Jest tak od kąd mam operę.


(Marsmo) #7

Wciśnij F12 i sprawdź czy masz również zaznaczone

  • włącz obsługę Java Script

  • włącz obsługę wtyczek

Następnie przejdź -> Narzędzia -> Zaawansowane -> Wtyczki

i sprawdź czy masz Shockwave Flash i jeżeli jest, co ew. tam pisze pod spodem.

Może nie masz odpowiedniej wersji plugina shockwave flash, jak coś - to podaję linka

http://www.macromedia.com/go/getflashplayer

Pytanie dodatkowe - czy ściągałeś Operę z odpowiednią do niej wersją Java Script? :slight_smile:


(ws) #8

Mam włączoną obsługę Java Script i Wtyczek

Pisze to:

Shockwave Flash

application/x-shockwave-flash swf

application/futuresplash spl

C:\Program Files\Opera\Program\Plugins\NPSWF32.dll

Sciągłem i zainstalowałem jeszcze raz - bez zmian.

0 ile pamiętam to ściągłem Operę bez javy bo miałem wcześniej javę do IE. A javę mam taką: Java 2 Runtime Environment, Standard Edition Version 1.4.2 --> ściągnięta ze strony:

http://java.sun.com


(Marsmo) #9

ws!

Masz odpowiedniego flasha w Operze; wpisy sprawdzone - takie mają być! :slight_smile:

Proponuję Ci zatem - usuń sobie teraz tego nowego flasha, którego na wszelki wypadek ściągnąłeś - po co Ci mają siedzieć podwójnie i zawadzać na kompie.

Wersję JRE masz w porządku!

Dla pewności podam Ci wpisy, które mam we wtyczkach pod Jawą - to sobie je sprawdzisz. Bo mogło Ci się coś jednak nie zgrać...

Podaję tylko same końcowe ścieżki:

D:\Program\Plugins\NPJava11.dll

D:\Program\Plugins\NPJava12.dll	

D:\Program\Plugins\NPJava13.dll

D:\Program\Plugins\NPJava14.dll

D:\Program\Plugins\NPJava32.dll

D:\Program\Plugins\NPJPI142_04.dll

D:\Program\Plugins\NPOJI610.dll

Sprawdź jeszcze w Narzędzia -> Preferencje -> Multimedia

czy masz ustawione: "wyświetlaj obrazki na bieżąco", "wyświetlaj wszystkie obrazki".

Tak poza tym, to już za bardzo nie widzę nic w Operze - co mogłoby mieć wpływ na animacje - oczywiście sugeruję się swoimi, ale poprawnymi ustawieniami.

Nie wiem, czy nie warto byłoby jednak po prostu przeinstalować Opery...

Na wszelki wypadek przypominam: wyczyść rejestr po deinstalacji!

A na koniec jeszcze pytanie! :lol:

Wszystko nad czym tu rozprawiamy dotyczy poprawnego wyświetlania animacji w Operze.

Ale mam jedną wątpliwość... Ponieważ rzuciłeś swój problem w temacie o "martwych emotkach w GG", chciałabym się upewnić czy też aby chodzi Ci na pewno o animacje w Operze - czy też przypadkiem dalej o emotki w GG, które łączysz z faktem zainstalowania Opery? :roll:

Jeżeli jednak chodziłoby by Ci o emotki w GG w powiązaniu z Operą :lol: - to sprawa wygląda tak, że ani GG, ani Tlen nie mają nic wspólnego z Operą ani żadną przeglądarką - poza IE.

To tak na wszelki wypadek! :slight_smile:


(ws) #10

Wszystko jeszcze raz sprawdziłam i wygląda OK.

Dokładnie, nawet nie używam żadnych komunikatorów, tylko tak się jakoś doczepiłem do tego tematu. :smiley: . W IE animacja działa normalnie.

Przeinstaluje Opere jak znajde chwilkę, a na razie pozostanę w bezruchu.

Dzięki, ws