EMPIRE EARTH: nie mogę przejść 2. misji Greków

By przejść drugą misję greków, zastosowałem małe oszustwo. Postanowiłem wybudować Capitol na wyspie, do której miałem się udać, lecz nie w zalecanym miejscu. Stwierdziłem, że później go zniszczę/zburzę i wybuduję, gdzie gra mi karze. Było to konieczne ze względu, że wskazane miejsce było niedaleko wroga, a ja musiałem rekrutować jednostki. W internecie znalazłem informację jedynie, że budynek mogę zburzyć poprzez zaznaczenie go i naciśnięcie delete. W przypadku budynków innego typu to działa, ale nie w przypadku Capitolu (pol. stolica). Jak pewnie się domyśliliście, to stolica może być tylko jedna. Czy to błąd gry, czy może da się swojej jednostce nakazać atak na swoją jednostkę/budynek?

Zobacz czy amsz jakieś jednostki z atakiem obszarowym, w EE nie grałem, ale może np. katapulty przypadkowo mogą uszkodzić?

Dzisiaj postanowiłem poszukać ponownie odpowiedzi, tylko zamiast szukać destroy capitol, poszukałem move capitol. Okazało się, że można mieć wiele stolic. Wystarczy użyć opcji populate.

1 polubienie