Empire oraz napoleon total war - zawiecha bład 0x00000101


(Tomcio835) #1

Witam. Dzis kupiłem sobie Napoleon total war no i po instalacji i prawie 1.5 godzinnej aktualizacji uruchamiam i przy łądowaniu początkowych napisów (gdy pojawia sie strzałka) zawiecha i blue screen tego typu 0x00000101 (0X0000000000031, dalej 0x00000000000000)

a w dzienniku zdarzeń mam to:

Kernel-Power

"System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Przyczyną tego błędu może być fakt, że system przestał odpowiadać, uległ awarii lub nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania."

Nazwa dziennika:System

Źródło: Microsoft-Windows-Kernel-Power

Data: 2010-07-29 17:02:28

Identyfikator zdarzenia:41

Kategoria zadania:(63)

Poziom: Krytyczne

Słowa kluczowe:(2)

Użytkownik: SYSTEM

Komputer: Senshi

Opis:

System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Przyczyną tego błędu może być fakt, że system przestał odpowiadać, uległ awarii lub nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania.

Kod XML zdarzenia:

41

2

1

63

0

0x8000000000000002

340076

System

Senshi

0

0x0

0x0

0x0

0x0

false

0

Oto mój komputer:

Core i5

4 gb ram DDR3 G.Shill 1600 eco cl7 2x2

Gigabyte h55-ud3h

Grafika: gigabyte hd5850

dyski 2x 256 gb maxtor

zasilacz: ocz ModXstream pro 500 w

windows 7 x64

Odrazu nadmienie ze problem jest tylko w tych 2 grach i zawsze w tym samym miejscu. Zaraz po pojawieniu sie kursora.

Gram w inne gry wymagajace np. Kompania braci, czy Stalker clear sky na full detalach 1920x1080 i nie ma zadnych problemów tylko tutaj.

O co kaman?

-- Dodane 01.08.2010 (N) 19:05 --

ponawiam pytanie gdyż głupio ie móc pograć w gre kupiona za 130 zł ;/

zrobiłem już wszystko:

przeinstalowałem stery od grafy, sprawdziłem dyski ramy, dowoltowałem procesor (na necie na angielskich forach to samo mieli), przeinstalowywałem gre,

Jedyne co mogę zrobić to chyba inny system zainstalować ale mi się nie chce:(