Panowie potrzebuje nowe konto google play i kilka aplikacji które będą śmigać.
Nie mogę sobie pozwolić na nowy telefon a mój poczciwy galaxy s2 niestety ale odmawia wiele aplikacji (stary android nie pozwala na wiele programów.
W związku z tym wpadłem na pomysł aby zwyczajnie sobie zemulować takie androida . Czy to jest dobre wyjście ?
Nie wiem czy do końca rozumiem jak to działa. Czy na takim androidzie będę mógł robić to samo co na telefonie ? zależy mi na instalacji nowych aplikacji głównie, stworzenia konta google itp ?
Czy musze mieć jakąś fachową wiedzę w tym temacie czy jak średnio ogarnięty poradze sobie z tym ??
a co sądzicie o Virtualboxie ? Nie lepiej na nim zainstalować androida ? Czy jest to różnica pod kątęm wydajność/zużyciem zasobów ? (chciałbym jak najmniej ich brał)
I generalnie nasuwa się taka kwesta. Emuluję adnroida. Tworzę konto google play.
Czy wszystkie aplikacje na tym koncie oraz samo konto zostaną zapisane na stałe czy nie ?
mam pewność że nie utracę tych apliacji przez jakąś nieuwagę ?
No i jak jest z niektórymi uprawnieniami ? Niektóre aplikację chcą dostęp do kontaktów , sieci , połączeń (i nie wiadomo co jeszcze ) a przecież to nie jest telefon i nie ma karty sim itp itd. Jak to jest ?
Dobra panowie ale chyba podstawowe założenie zostało źle zrozumiane. Nie interesuje mnie modyfikacja telefonu tylko utworzenie w pełni funkcjonalnego androida na komputerze bądź laptopie
W pełni funkcjonalnego w jakim sensie? Rozmów GSM i tak nie będziesz miał. Ani Bluetooth. I paru innych rzeczy które są w fizycznych urządzeniach. Jedyny sens emulatora to gry, ale wsparcie dla starego systemu to jedno, a wydajność to zupełnie osobna rzecz. Ta sama aplikacja która fizycznie na telefonie działa całkiem sprawnie, na emulatorze wymaga sporej mocy obliczeniowej.
Napisz lepiej co konkretnie Ci nie chodzi na telefonie - może są alternatywy, a może są dedykowane aplikacje na PC żebyś nie musiał kombinować z emulatorem.