Emulator Androida dla AMD Athlon x2 64

Hej
Jestem posiadaczem wiekowego sprzętu, no ale co tu gadać nie ma kasy na nic innego. Posiadam AMD Athlona x2 5400+ na AM2. Mam włączone SVM w Biosie ale Android Studio nie pozwala mi utworzyć żadnej maszyny wirtualnej bo nie mam niby włączonego -,- , a nie zawsze mogę testować na fizycznym sprzęcie. Macie jakiś pomysł ? Może jakiś inny polecacie w miare kompatybilny ? Dzieje się to i na opcjach x86 jak i na wszystkich ARMowym. Windows 10 Pro, Android Studio 2.3.3

Pozdrawiam :slight_smile:

obraz

Na XP udało mi się najwyżej otworzyć Bluestacks, jak zmodernizowałem system do 7 to już żaden program do uruchamiania gier z Androida na Windows po zainstalowaniu nie startował.

I nawet problemem nie było ograniczenie ramu do 3 GiB, czy później po awarii kości do 1,5 GiB.

Może ktoś bardziej rozeznany poleci ci jakiś fajny poradnik by nie instalować archaicznego systemu by móc testować program w jakimś śmieciowym oprogramowaniu pokroju Bluestacks.

1 polubienie

Też mam AMD i AS2.3.3 działa.
Nie pamiętam ustawień, i nie mam jak teraz sprawdzić.
Żeby testować program na nim napisany podpinałem mój telefon.
Nie uruchamiałem sprzętowego emulatora, gdyż trwało to zbyt długo.

Poczytaj na tym forum i tutaj też.

1 polubienie

Zainteresuj się Androidem na platformę x86 https://www.osboxes.org/android-x86/ Te maszyny możesz uruchomić pod VirtualBoxem, zacznij od jakiegoś starszego Androida np 4.4 albo 5 bo nowsze wersje będą wymagać nowszych procków.

1 polubienie