Witam, z kolegami gramy sobie w Minecraft Bedrock Edition na Realmsach. Oni grają na komputerze a ja na telefonie, przez co bardzo mi jest nie wygodnie. Nie mam windowsa 10 żeby mieć Bedrocka. Więc postanowiłem, że poszukam emulatora androida. Znalazłem Noxa ale na nim pisało że nie mam jakiejś akceleracji i że będzie mi lagować, komunikat nie kłamał. Potrzebuje emulatora Androida na słaby laptop. Wystarczy, że będzie miał funkcje bindowania klawiszy. Pozdrawiam.
Może lepiej na tym słabiutkim laptopie zainstalować Chromium OS.
Myślę że Bliss OS będzie w sam raz a do tego uruchomi apki z play market bo wspiera architekturę amr.
Mam za to inne pytanie
Jak wygląda bezpieczeństwo systemu?. Miałem zainstalować bankowość internetową ale apka ostrzegła mnie że posiadam wersję androida nie z oryginalnej zatwierdzonej dystrybucji i może mieć to wpływ na bezpieczeństwo danych czy na pewno się na to zgadzam. To mnie powstrzymało przed bankowością internetową ale idąc dalej przecież sama aktywacja konta gogle powoduje synchronizację różnych haseł i dostępów które w systemie potem zostają, czy dane te nie są w jakiś sposób wykradane, jak to jest z tym bezpieczeństwem w Bliss OS?.