Witam! Jestem posiadaczem tabletu Toshiba at100(thrive) który działa pod kontrolą androida Honeycomb.
Ostatnio poczułem nieodpartą chęć zagrania w pokemon emerald właśnie na nim.
Niestety, nie potrafię znaleźć w internecie odpowiedniego emulatora Gameboy Advence na androida oraz ROMu (znalazlem jakiegoś emulatora GameBoid ale z każdą próbą wyświetla error o jakimś problemie z biosem żeby ustawić cos w ustawieniach których nie widzę ^^)
Kurczę… akurat mój telefon oddałem do serwisu, a tam miałem to wszystko porobione, więc będzie trochę z pamięci.
Również ściągnąłem GameBoid (jeśli się nie mylę) przy pierwszym uruchomieniu zażądał bym wskazał mu lokalizacje biosu lub dał propozycje do ściągnięcia - wystarczyło kliknąć na link i miałem już bios.
Niestety wiem, że z paroma był problem, dlatego nie mając mojego telefonu nie podam konkretnej wersji. Dlatego proponuję byś wpisał
GameBoid bios
w googlach i poszukał. Następnie wrzucasz go na kartę pamięci i wskazujesz w Gameboid:)
no wiec jest problem. caly czas jak naciskam w gameboidzie na gba_bios.bin to wyskakuje error “loading BIOS failed. The valid BIOS file must be specified in the settings” Ale jak mam sprecyzować gdzie owy bios sie znajduje ?!